Covid-19: Stabila smittsiffror i Málaga

Covid-19: Stabila smittsiffror i Málaga

Med en daglig infektionsnivå på cirka 200 medborgare beskriver myndigheterna i Málagaprovinsen Covid-19 viruset vara under kontroll. De senaste veckorna har smittan stadigt legat på mellan 150-300 personer, vilket är hälften så många som i sommars, då smittan var som högst. På provinsens sjukhus ligger i dag totalt 150 patienter med sjukdomen – varav 27 får intensivvård. 

Antalet smittade i Málagaprovinsen står dessvärre i stor kontrast till övriga av Spanien, som med dagliga smittsiffror uppåt 15 000 i helgen nådde ett nytt tråkigt rekord. På flera platser är siffrorna stabila – men ändå alldeles för höga. För regionen Navarra går det verkligen inte bra. Där har myndigheterna just stoppat all trafik till och från regionen i ett försök att minska smittan. Dessutom kommer alla restauranger i regionen att stängas ned de närmsta 15 dagarna. Å andra sidan är det nu bättre i Madrid, där myndigheternas restriktioner börjar visa resultat. För bara några veckor sedan var infektionsrisken större i Madrid än någon annanstans i Spanien. 

(Källa: Dagstidningarna Diario SUR och El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.