Dyster utsikt för turismen 2020

Dyster utsikt för turismen 2020

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

”95 procent av Costa del Sols hotell har avskrivit sommarsäsongen. Och nästan lika många är inställda på att omsättningen för 2020 blir nära noll.” Det är det hårda men tydliga, budskapet från Luis Calejón, som är ordförande för Costa del Sols hotellägarförening (Aehcos). Han grundar sitt uttalande på att inga flygbolag kommer att få upp sina plan i luften förrän tidigast i juni. Och sker det, blir det med många färre plan än vanligt.

”Samtliga hotell är i dag stängda och jag tvivlar på att någon har modet att öppna under sommaren. Kommer det turister utifrån i år blir det mycket sent på säsongen och den nationella turismen kommer att drabbas mycket hårt av det ansträngda ekonomiska läget i Spanien”, säger hotellägarnas ordförande. Luis Callejón har svårt att se att Málagaprovinsens hotell skulle nå över 20 procents beläggning under sommaren, och då är det helt enkelt inte värt att öppna.

”Jag tror att 2020 gått förlorat, och nu måste vi tänka framtåt. Det kommer att kosta oss hårt arbete, och kommer att ta oss minst 3 år att återhämta oss och få beläggningar på uppåt 80-90 procent sommartid och 40-50 procent utanför högsäsong”, avslutar han i en intervju till nyhetstidningen MálagaHoy. 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco