Eldningsförbud börjar 1 maj

Eldningsförbud börjar 1 maj

Som varje år går brandkåren i Mijas även i år ut med en påminnelse om de eldningsregler som gäller i Andalusien nu när temperaturen blir varmare och markerna torrare. Från och med i morgon, den 1 maj, gäller särskilda bestämmelser för eldning i natur och markområden.

Perioder med brandfara:

Mellanrisk: 1 – 31 maj samt 16 – 31 oktober. Under dessa perioder är eldning av markområden endast tillåtet fredagar, lördagar, söndagar samt helgdagar med speciellt tillstånd från Mijöförvaltningen, som det ska ansökas om 10 dagar i förväg. Grillning i fritids- och rekreativa områden är tillåtet. 

Högrisk: 1 juni – 15 oktober. Under denna period råder totalt eldningsförbud liksom förbud att grilla på offentlig plats, i skogs- och andra liknande områden. Även framförande av motorfordon utanför vägnät är förbjudet.

Vid frågor, kontakta brandförsvaret i din kommun.

(Källa: mijas.es)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.