Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Madrid är Europas tredje största stad och har lite av ett rykte att vara en turistmagnet. Och det är inte helt fel – under sommarmånaderna. Men den spanska huvudstaden är perfekt att besöka även när det inte är turistsäsong, då man verkligen märker och ser skiftningarna i säsongerna. När En Suecos utsända besökte staden i höstas var parker och torg täckta av gulröda löv, som vittnade om att Madrid höll på att skifta till vinterskrud.

Det finns många möjligheter att göra en liten avstickare till Madrid från Málaga. Det bekvämaste är nog att ta AVE-tåget direkt från Málagas María Zambrano-station till Atocha-stationen mitt i Madrid, och resan tar ca två och en halv timme. AVE-biljetterna kan dock vara lite smådyra, om man inte är ute i riktigt god tid. Som tur är ser det ut som liberaliseringen av tågnätet skapar möjligheter för billigare tågbiljetter. Dessutom har AVE emellanåt rabattdagar, så det kan vara värt att hålla ett öga på erbjudanden på tågbiljetter.

Den relativt snabba resan från Málaga till Madrid gör att man kan få ut en massa av staden även om man bara stannar en natt. Nedanför följer En Suecos tips på vad du kan se och uppleva under en snabbvisit i hjärtat av Spanien.

Madrid är trendigt, läckert och välsmakande

Mode och gourmet går hand i hand i denna storstad, men låt oss fokusera på maten. Det finns riktigt många bra restauranger i Madrid, men har man bara lite tid och vill koncentrera upplevelsen kring det bästa som Madrids cuisine har att bjuda på ska man bege sig till Mercado de San Miguel. Här hittas färskvaror, frukt och grönt, fisk och kött – och så kan man njuta av alla härligheter i de tillhörande restaurangerna och barerna. Mercado de San Miguel är över 100 år gammal och var världens första gastronomimarknad.

Mercado de San Miguel är öppet hela dagen, från kl. 10.00 om morgonen till midnatt. Dock ska man uppmärksamma att restaurangerna öppnar sina kök först ca kl. 21, och därmed håller los madrileños sig till de sena middagstiderna, som vi även känner igen i Andalusien.

www.mercadodesanmiguel.es

Malasaña – ett av de trendigaste kvarteren i Madrid

Gillar du alternativt mode och hipstercaféer ska du bege dig till Malasaña-kvarteret och ta en promenad längs Calle Fuencarral. Vill du kan du ta tunnelbanan till stationen Fuencarral. Här hittar du spännande samt annorlunda mode och söker du lite roliga butiker, hipstercaféer och vintagebutiker, så är det här du hittar dem. Malasaña kan jämföras med Málagas Soho-kvarter, bara mycket större.

Var ska man bo?

En Suecos utsända bodde på Hotel Leonardo City Center. Leonardo-kedjan har flera hotell i Madrid, men City Center-hotellet har en moderat prisklass. Det är ett trestjärnigt hotell några stationer från Madrids berömda Gran Vía, dock i ett relativt lugnt område. Från detta hotell är lätt att ta sig till och från de viktigaste turistpunkterna i Madrid som t ex Plaza del Dos de Mayo, Plaza Mayor och inte att förglömma Pradomuseet.

Detta är ett hotell utan för mycket ”krimskrams” – här erbjuds en förnuftig frukost i buffén, som bjuder på annat än de andalusiska tomma kalorierna. Här kan man alltså ladda upp ordentligt inför en turistdag i den pulserande storstaden. Och är man på arbetsresa finns det en businesslobby, där det finns bekväma arbetsplatser, eluttag m.m.

www.leonardo-hotels.es

Av Louise Mercedes Frank

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco