H&M stänger 30 butiker i Spanien

H&M stänger 30 butiker i Spanien

I veckan har den svenska klädjätten H&M meddelat att man ämnar stänga 30 av sina butiker i Spanien, vilket kommer att innebära uppsägningar av maximalt 1 100 anställda. Dessutom kommer det att ske ”väsentliga” förändringar av arbetsförhållandena, meddelar företaget. Orsaken är att H&M befinner sig i en förändringsprocess och global omorganisation, vilket innebär att företaget anpassas till en effektivare organisation. Detta görs för att svara mot förändringarna i detaljhandeln, som går mot en bredare digitalisering och växande onlinehandel. 

Under året (möjligtvis att det dröjer till 2022) förväntas klädjätten på globalt plan öppna 100 nya butiker och stänga 350 anläggningar. Av de 30 som stänger i Spanien är 27 H&M-butiker och tre går under varumärket COS. Totalt har H&M i dag 150 butiker i Spanien.

(Källa: Diario SUR och elEconomista)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.