Kommungränserna stängda i hela Andalusien

Kommungränserna stängda i hela Andalusien

Nu har nästan alla kommuner i Andalusien stängt sina kommungränser till följd av den höga covid-19-smittan. Detta gäller även i Málagaprovinsen, där alla större kommuner i dagsläget har minst 500 smittade per 100 000 invånare, vilket är gränsen för att stänga en kommuns gräns för in- och utgående trafik.

Med 42 000 nya smittade nådde Spanien under onsdagen ytterligare ett sorgligt rekord. I Málagaprovinsen har smittsiffrorna stabiliserats omkring 1 000 nya smittade om dagen. De höga smittnivåerna ökar dessvärre pressen på landets sjukhus, även i Andalusien och Málagaprovinsen. Därför aktiverar nu Junta de Andalucía sin ”Plan 4 500”, som säkerställer 4 500 nya sjukhussängplatser i Andalusien – varav 1 500 för intensivvård. De nya sängplatserna monteras i de avdelningar, rehabiliteringscenter och matsalar som av flera olika anledningar inte har använts på länge.

(Källa: Dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.