La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juni 2024

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juni 2024

Äntligen sommar! Denna årstid då jag verkligen njuter. Dock, just som jag skriver dessa ord kommer jag på att jag ju njuter av varje årstid, på olika sätt. Faktiskt njuter jag av det mesta av mitt liv. Det finns visst vissa törnen, som på en ros – den kommer med taggar. En del väljer att skära bort taggarna – men då skär man ju bort en del av den vackra rosen. Andra, som jag själv, vi håller lite lättare i rosen, ser till att vi inte sticker oss på stjälkens taggar, och så går det ju bra ändå. Med andra ord låter vi inte törnena sticka oss. Själv känner jag dessutom att ju starkare jag blir i mitt välbefinnande, desto mindre lyckas vardagens törnen sticka mig. Jag har nog skrivit det förr, men det är värt att skriva det igen – välbefinnande handlar om mindset. Det finns flera olika metoder och kurser för att lära sig detta, och så finns det andra, liksom jag själv, som är självlärda inom konsten att nå välbefinnande. Det är ingen som helst hemlighet bakom hur jag har lyckats nå välbefinnande; receptet är det vi alla känner till – prioritering och tidsplanering, hälsosam livsstil och mat samt tacksamhet. Tacksamhet är en mycket viktig ingrediens. Det sticker säkert i någons ögon att läsa att jag anser mig vara självlärd inom detta, men det är också en del av välbefinnandet – att ge sig själv en klapp på axeln och inte falla för jante. Vi behöver inte vara lagom och grå – vi får vara bra, duktiga, framgångsrika och glada. Nu när jag tänker till var det en Ayurveda-föreläsning som var det som liksom kickade igång mitt verkliga välbefinnande. Det mesta av föreläsningen satt jag och nickade igenkännande, men när Janesh Vaidya (som jag på den tiden inte kände) fångade min blick och sa: ”99 procent av våra tankar baseras på spekulationer och 99 procent av våra spekulationer är fel”, föll bitarna på plats.

En person som vet och kan mycket om välbefinnande är Madelene Einarsson, som ni får möta här i En Sueco i månadens profil. Madelenes livsstil är hälsa, friskvård och personlig utveckling. Hela sitt liv har hon velat hjälpa folk att må bättre. Madelene jobbar i dag med att hjälpa andra att nå sin fulla potential och det är viktigt för henne att skapa förutsättningar för lycka, harmoni, tacksamhet och tillfredsställelse.

Trots välbefinnande finns det bättre och sämre dagar, och hur vi mår en dålig dag beror på hur vi bemöter känslan. Samma kan sägas om väder. Många anser regn och oväder vara dåligt väder, medan andra välkomnar regn och fascineras av stormar. Ett ovädersfenomen som kan uppstå just denna tid på året, som faktiskt visade sig på Costa del Sol i våras, är molnbildningen som kallas mammatus. Det finns inte mycket forskning kring detta, men det är fascinerande molnformationer, och du kan här läsa mer om dem i artikeln om sommarens mystiska moln.

Då det nu är sommar måste vi ju också ha läsning som handlar om sol och strand! Därför har vi denna månad satt ihop en liten ordlista på svenska och spanska med praktiska ord för ett strandbesök. Du får också en guide till Andalusiens bästa snorkelstränder och så har vi tagit en närmare titt på topless-trenden på Costa del Sols stränder – är detta ett nytt fenomen?

Detta och mer hittar du i månadens En Sueco!

Vill du ha ännu mer läsning? Prenumerera då på SuecoPlus, med för medlemmar exklusiva artiklar och spanska nyheter på svenska direkt i din inkorg!

Se: https://ensueco.com/plus/

Glad midsommar!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.