La Sueca hälsar välkommen till En Sueco november 2020

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco november 2020

Jag tycker mig märka av en allt mer groende irritation i samhället. Jag förstår att folk är trötta på munskydd, förhållningsregler och bristen på frihet i vardagen. Jag förstår att folk är rädda för smitta, ovissheten om morgondagen samt polisens egenmäktiga förfarande – för visst upplevs det ibland som om poliser tolkar regler lite hipp som happ som de själva känner. Jag förstår också att folk är oroliga för sina nära och kära, ekonomin och hela situationen generellt.

Men vi får inte låta denna negativitet ta överhand – och inga andra negativa känslor heller för den delen. Ju mer vi spär på negativiteten desto djupare gräver vi ned oss och desto svårare blir det att ta sig upp. 

Jag ser gärna mig själv som optimist. Jag vill behålla tron på morgondagen. Om jag själv inte tror på morgondagen, vem ska då göra det åt mig? Och vad tjänar det till att gå runt och uttrycka negativitet runt omkring sig – ingenting, förutom fler sura miner. Jag försöker, trots en del irritation även här, att leva dagen i dag på bästa möjliga sätt. Jag vet att situationen vi lever i inte kommer att pågå för evigt, jag får in betydligt mindre på mitt bankkonto varje månad nu jämfört med förr, men jag har mat på bordet och tak över huvudet. Ser jag inte på det positiva, och ler över även det minsta i vardagen, såsom en god kopp te nu när hösten verklige är här, så orkar jag inte. Och i bilen stänger jag av nyheterna, sätter på musik som gör mig glad och sjunger högt, hur larvigt det än kan se ut utifrån – men kanske någon får sig ett skratt, och det är ju bra, och jag känner att hela mitt jag blir mer positivt av musiken!

Jag vet att mitt leende inte syns genom min rosa ansiktsmask – jag har medvetet valt bort mörka färger – men ett leende syns ju faktiskt allt som oftast även i ögonen och det kan också höras på rösten! Därför försöker jag kommunicera mitt leende i ord så ofta jag bara kan. Det kan t ex vara vid kassan i matbutiken – jag har nog aldrig sagt ”Muchas gracias, que tengas un buen día!” med lätt röst, så mycket som nu. Och min dotter tycker att jag är helt knäpp och skrattar åt mig – men se, det får i alla fall minst en att le och skratta. Och nej, inte heller jag är på världens bästa humör varje dag – men det kostar mig ingenting att behålla det negativa för mig själv och kommunicera en annan sida utåt.

Nu när jag nämner matbutiker kommer jag att tänka på att det snart nalkas Black Friday, en dag som är synonym med shoppinghysteri. Och shoppinghysteri kommer vi få se i år också, trots kris. Men med shopping och Black Friday, Cyber Monday, och allt vad som hittas på för att vi ska spendera pengar, så vill jag säga, som jag sagt så många gånger tidigare i år – se till ditt lokalsamhälle. Välj klädesbutiken i byn i stället för någon av jättarna inom branschen. Och tänk också på att spendera pengar inte är fel – marknaden fungerar inte om vi lägger pengarna under madrassen. Köper du tröjan hos damen med butiken runt hörnet och berättar det för dina bekanta, så hittar säkert någon av dem också till samma butik, och damen får in lite mer pengar i kassan. Med de pengarna kan hon köpa mat till familjen och med lite överskott kan hon komma till En Sueco och annonsera – och än fler framtida kunder får upp ögonen för butiken. Och så har vi en uppåtgående, positiv spiral! Tänk på det nästa gång du behöver köpa någonting.

Jag har för länge sedan tappat förtroendet för politikerna. Jag upplever att de stryper marknaderna och skrapar ur det sista ur folkets plånböcker, ännu mer nu när det talas om höjd IVA och IRPF; så nu är det upp till dig och mig att se till att få igång marknaden och förbättra situationen för varandra!

Njut av november!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.