La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2020

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2020

”Ja, så är det; det finns liksom ingenting annat än ’corona’ att minnas från 2020. Och denna coronapandemi är skit. Jag ser så många som lider, och jag vantrivs själv med att plånboken tryter samtidigt som framtiden är så oviss. Helt ärligt, vi har inte den blekaste om vad som kommer att ske, varken kortsiktigt eller långsiktigt. Visst, vaccin hit och vaccin dit – men vi har ingen aning om vad för effekter vaccinen verkligen har, varken positiva eller negativa. Dessutom har jag inga minnen att ta med mig från 2020, varken från resor, stunder med vänner och familj, högtider och festligheter som påsk, midsommar m.m. …”

Så skulle jag kunna gå runt och tänka varje dag. För det är sant. Samtidigt skulle hjärtat kännas allt tyngre för varje andetag. Sinnet skulle bli mörkare för varje ögonblick. Tillslut skulle jag helt glömma bort hur man gör för att dra på mungiporna.

Jag satt här om dagen med en klump i magen för det kommande året – nej, inte heller jag, ”optimisten”, har en ständig positiv inställning till allt. Jag satt och räknade på hur länge jag får hushållsekonomin att gå ihop i ”worst case scenario”. Jag behöver kontroll över ekonomin för att finna lugn. 

När jag satt där på gården med mobilkalkylatorn i högsta hugg dök det upp en notifiering på skärmen – ”minnen”. Jag klickade på den och såg foton från påsken, som firades hemma naturligtvis, vi var ju i fullständig lockdown. Där var foton på min lilla familj – min man, min dotter och mig själv – när vi förbereder påsklunchen med våra favoriträtter och påsk-cupcakes. Solen skiner. Vi ler och skrattar. 

Jag skrollade vidare: där ett foto på hela lilla familjen ute på gården igen, alla tre iförda träningskläder – just det, vi tränade tillsammans nästan varje dag! Återigen, vi ler och skrattar. Nästa: ett foto på mig pratandes i telefon en kväll. Jag är glad. Naturligtvis! Fotot är taget en fredag – jag hade ”fredagsdate” med en av mina tjejkompisar varje fredag när barnen gått i säng. Och så fler foton, se: där sitter jag och dottern på golvet i vardagsrummet och spelar brädspel, där sitter dottern och har onlineskola, och där lagar vi mat tillsammans. Och nu se: nu har vi kommit ut i det fria! Där är min dotter första gången som hon får komma ut under lockdown, tänk vad en timme var viktig! – Vi åker inlines och har en fantastisk tid tillsammans. Och nästa foto: vi kastar frisbee på stranden… Och titta där: innan coronapandemin lamslog Spanien hann jag faktiskt med en fantastisk visit i Stockholm för att fira min mammas födelsedag – vilket mysigt firande vi hade, med massor av presenter, kräftor, räkor, västerbottenost, champagne, ballonger och girlanger. Och det snöade – tänk att vi fick några fantastiska dagar i ett vintervitt Stockholm!

Jag scrollade vidare bland mina foton och kom på mig själv att jag satt och log, med värme i hela själen – med kärlek till allt jag såg.

Så även om året har varit skit, ända sedan mars, så har jag ju en massa både lärdomar och ljuspunkter att ta med mig i min ryggsäck nu när vi träder in i 2021. Och liksom 2020 så kan vad som helst hända 2021, så låt oss bara hoppas på att det blir bra! Och tänk på – är det verkligen värt att förstöra dagen i dag med att sitta och oroa sig över vad kan ske innan skett? – om det ens sker? Vi kan förbereda oss på svåra tider, planera och göra vårt bästa. Men leva, det måste vi göra i dag. Framtiden har inte hänt ännu, och om det där dåliga aldrig inträffar så har vi förlorat i dag med att oroa oss helt i onödan.

Med detta önskar jag och hela En Suecos redaktion just dig en riktigt

god jul & ett ännu bättre nytt år!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.