La Sueca hälsar välkommen till En Sueco september 2020

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco september 2020

Och lika mycket som vi hos En Sueco vurmar om att, oavsett karantän eller inte, oförtröttat fortsätta med att leverera spännande läsning till er läsare, vurmar vi också för att inte utsätta verksamheterna där ni kan hämta En Sueco för otrevligheter som t ex böter, för att leverera tryckta magasin under en tid när det inte är tillåtet. Men nu äntligen får vi distribuera En Sueco i tryck igen, och vi är självklart oerhört glada för att vara tillbaka med full styrka med alla våra kanaler igen!

I detta magasin kan du läsa om mitt möte med Peter Hellgren, vikarierande präst på Svenska kyrkan i Fuengirola under de kommande månaderna. Vi hade ett mycket trevligt möte i kyrkan, och han berättade bland annat om sina spännande erfarenheter från många av världens hörn. Det känns verkligen som att värmen återvänt till Svenska kyrkan Costa del Sol.

I efterhand har jag dock funderat över kyrkans framtid. Jag tror att om kyrkan ska fortsätta sin existens på Costa del Sol efter december i år så krävs det riktigt stora volontära insatser. Ser vi till de fakta att det länge kommunicerats om kyrkans dåliga ekonomi samt att kyrkans personal nu bara listar en präst med vikariat samt Carolina i caféet (som ni kunde läsa om i En Suecos juninummer) så förstår ju alla att det måste till frivilliga insatser och initiativ för att få verksamheten att överleva. Och här talar jag inte om frivilliga som stannar i två månader – även om dessa också är värdefulla, nej, kyrkan behöver stadigvarande volontärer som håller verksamheten vid liv på lång sikt. Annars kan vi nog snart tacka och säga adjö till en svensk kyrkan på Costa del Sol. Så till er som värdesätter vår svenska kyrka på Costa del Sol säger jag att ni bör ta en funderare över om och hur ni kan bidra till dess överlevnad.

Och så tror jag att det är viktigt att lämna tjafs och annat som varit bakom oss – nu krävs det positiva energier.

Men vi har inte bara svenska kyrkan i tankarna nu i september. Självklart levererar min kollega Henrik också en ny artikel i serien ”På andra sidan” i vilken han tar temperaturen på den spanska sjukvården. Som bonus denna månad tar han även en titt på den spanska exkungens, Juan Carlos, beteende – han har ju lämnat landet och begett sig till hemlig ort! 

Vidare och med inspiration i ordet hemester fortsätter vi även nu i september att inspirera till nära utflykter. Själv har jag återupptäckt Ronda nyligen, senast jag var där var 25 år sedan, och även om staden är gammal upplevde jag den ur ett helt nytt perspektiv. Artiklar om Ronda hittar du i vårt arkiv på www.ensueco.com. I detta magasin å andra sidan får du följa med på två utflykter som mina kollegor gjort: Riofrío och produktion av världskänd ekologisk kaviar samt en fantastisk kristallgrotta i Pulpí.

Läs och följ En Sueco både i tryck, digitalt, på webbplatsen och sociala medier!

Möt september med En Sueco i handen – det gör jag, så har jag aldrig tråkigt!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.