La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2020

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2020

Vi har tagit oss ända till juli 2020. För mig har månaderna sedan det nationella nödläget sattes i verket passerat kvickt. Med en sjuåring hemma har det inte funnits tid till långtråkiga dagar. Förutom onlineskola har dagarna handlat om att sysselsätta dotra min med lekar, spel, kojbygge och alla möjliga projekt som man kan hitta på. Och nu, sedan någon vecka tillbaka är det sommarlov ända till mitten av september, vilket betyder många fler dagar att hitta på saker att göra. Jag klagar inte, det är fantastiskt att ha någonting som sysselsätter en!

Och sysselsätter mig gör jag också med En Sueco. Jag är tacksam för varje dag som jag åker till redaktionen. Sådana tider som vi nu lever i är det många som mot sin vilja tvingas lämna sina arbetsplatser. Jag ser varje månad emot att göra research, skriva och leverera mina artiklar. Och jag ser också varje månad fram emot att möta människor, annonsörer samt att läsa mina kollegors artiklar. Det ger mig inspiration, både till t ex skrivande, diskussioner och utflykter. I den nya vardag som vi befinner oss i är jag fortfarande mycket restriktiv. Jag vill inte tillbaka till en situation där vi berövas vår frihet, varför jag denna sommar väljer nära utflykter i stället för längre resor. Bland annat är det många år sedan jag besökte den botaniska trädgården i Málaga, men jag minns att det är ett utmärkt utflyktsmål för en het sommardag. Där skänker nämligen träden och växterna svalka. Så jag rekommenderar verkligen ett besök i denna vackra, gröna lunga strax utanför centrala Málaga, som du kan läsa mer om i månadens museumsartikel. Ja, vi tar med den botaniska trädgården, La Concepción Jardín Botánico-Historico de Málaga, i vår serie kring museum då trädgården har mer spännande än bara växter. För dem som vill bege sig aningen längre bort från kusten presenterar En Sueco denna månad en reseskildring till Granada. Denna tar med dig bortom de typiska turistmålen i den historiska staden, samt gör en liten avstickare längs vägen på väg tillbaka till kusten också. Och för dem som vill planera en längre resa, men inom Spaniens gränser, tar månadens utflyktsartikel med oss till Baskien, närmare bestämt till Gernika och Gaztelugatze, som bägge bjuder på historier, förstnämnda mer tragisk och sistnämnda ett måste för Game of Thrones-fantaster.

Själv har jag än så länge bara en övernattning utanför hemmets trygga vrå inbokad. Och den är inte speciellt långt bort alls. Familjen och jag känner bara för att komma bort lite så snart packar vi weekendväskan och tar bilen till ett litet familjeägt hotell inåt land från Marbella. När vi bokade, bara nyligen, blev ägarna så glada så att det värme in i ryggraden. De berättade att vi är den första bokningen som de fått hittills under året.

Jag vill naturligtvis påminna om att Covid-19-smittorisken fortfarande hänger över oss på allvar. Detta speciellt nu när gränserna öppnats och turister, som kanske inte känt allvaret med Covid-19 på samma sätt som vi gjort i Spanien, söker sig hit. Vi får alltså på intet sätt glömma bort att skydda oss själva och andra från risken att smittas. Med det vill jag inte säga att vi ska fortsätta att låsa in oss hemma. Nej, vi måste tillsammans hjälpa till att få fart på marknaden. Själv gör jag mitt yttersta för att stötta små verksamheter, som det familjeägda hotellet, och så försöker jag så långt det är möjligt att handla hos lokala verksamheter och samtidigt sprida mina inköp till flera. Vi är alla drabbade och jag hoppas kunna bidra till att så många som möjligt överlever denna kris, som jag dessvärre tror att vi bara sett toppen av än så länge.

En annan intressant artikel denna månad, som inte handlar om utflykter, är spalten På andra sidan. Läs den och se om ni, liksom jag, får många intressanta diskussioner ut av den.

Magasinet innehåller självklart en hel del mer spännande läsning men här ”lägger jag nu ned pennan” för En Sueco juli/augusti.

Och glöm inte bort att nu när vi alla är så vana vid det digitala formatet så är det också underbart enkelt att dela artiklarna med vänner och bekanta via sociala medier och e-mail!

Trevlig och säker sommar önskar vi alla på En Suecos redaktion, vi ses igen i september!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.