La Sueca hälsar välkommen till januari 2023!

La Sueca hälsar välkommen till januari 2023!

Till detta nummer satt jag länge och funderade på om jag skulle ändra rubriken på denna välkomstsida till ”Kära läsare”. Men jag har nu valt att behålla ”La Sueca”. Jag kommer ihåg när jag började här hos En Sueco – att jag direkt ställde målet på att jag en dag skulle ha redaktörssidan och få hälsa er välkomna med ”Kära läsare” varje månad. Ganska snart fick jag min egen kolumn ”La Sueca”, där jag som ny i Spanien skrev om allt mellan himmel och jord som jag stötte på i mitt nya land. Det handlade om spanskt bröllop, vinprovning, kindkyssar och kramar, promenad med hundar på P.A.D., längtan till storstaden, bjuda spanska vänner på kräftskiva och mycket mer. När jag bläddrar tillbaka i dessa ”La Sueca”-artiklar som jag skrivit genom åren, den första i oktober 2010, så är det en resa genom mitt spanska äventyr, och minnena fyller mig med glädje och värme. ”La Sueca” är en härlig historia som fortsätter – i Spanien! Visst är vardagen vardag, men vi väljer ju själva om vi vill se glaset halvfullt eller halvtomt. Och jag är tacksam för att jag kan göra det valet – för vi får inte glömma bort att vara tacksamma för det vi har. Det är ju som det gamla talesättet säger: ”Tacksamhet är en dygd”. Det bottnar faktiskt mer i detta än vad man kanske först tror. Mycket forskning visar att tacksamhet skapar energi och möjligheter samt sprider positiva ringar på vattnet.

Som jag alltid säger denna tid på året: jag ger inga nyårslöften men jag sätter upp mål! Vad har man att gå upp ur sängen för varje dag om man inte har mål i livet? Mitt nya mål, som inte har något slut så länge jag lever, är att jag ska hänga med i tekniken. Jag tycker själv att jag generellt hänger med relativt bra i dagens moderna samhälle, men när jag nyligen mötte David Prentell för månadens profilartikel, och i samma veva lyssnade på hans debutbok AITOPIA, förstod jag hur väldigt lite jag egentligen vet. Så nu är målet att inte falla efter. Och jag tror att jag, om jag lyckas – detta är alltså ett mål för hela mitt liv – kommer att tacka mig själv i framtiden. Jag vill inte vara pensionären som inte kan betala sina räkningar för att bankfilialer stänger eller blir mer eller mindre oförmögen att handla något alls för att jag inte kan ta ut pengar från en bankomat. Nu finns det med all sannolikhet varken bankfilialer eller bankomater när jag blir pensionär, men ni förstår vad jag menar. Så läs om mitt möte med David Prentell och lyssna på hans bok. Han är själv med på utvecklingsscenen och vet vartåt vi är på väg med AI och algoritmer. Låt dig själv inspireras till att ta reda på mer – då kan du också göra medvetna val om hur du vill leva.

I en annan av månadens artiklar ser vi inte framåt i tiden direkt utan du får i stället följa med till den tusenåriga pilgrimsleden El Camino de Santiago och den lilla byn Irache och dess vingård. På bodegans yttervägg finns det nämligen en aningen besynnerlig kran – nej, inte kranen i sig, men jag kan säga att det inte är vatten som vandrarna dricker där.

Denna månad vill jag också speciellt lyfta fram artikeln Fråga Experten. Månadens artikel svarar nämligen bland annat på en fråga som jag vet att många ställer sig; är det mer fördelaktigt att lämna över en bostad i Spanien till sitt barn som gåva (medan man själv fortfarande lever) eller som arv (när man dör)?

Nu börjar sidan här ta slut – men missa inte månadens utflykt till Las Tablas de Daimiel, speciellt om du tycker om fåglar. Dessutom har vi en ny artikelserie som inte får missas – speciellt inte om du är intresserad av bostadsmarknaden – nämligen Mäklarsidan, som varje månad från och med nu kommer att ta upp aktuella och intressanta ämnen.

Detta och mycket mer bjuder vi er på denna första månad detta nya år!

Med lyckönskningar om ett gott 2023!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.