La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2022

Det är årets sista månad. Runt knuten väntar 2023. Inför 2020 var förväntningarna i min omgivning stora. Allt kändes bra och allt indikerade att tiderna var utmärkta för framgång och tillväxt. Snart fick vi dock erfara något helt annat. 2020 och 2021 har gått till historien som pandemiår. När 2022 ringdes in vågade vi återigen skåla i glasen med hopp om att det skulle bli rätsida på tillvaron. Men icke. I Ryssland finns det starka krafter som inte är för fred och invasionen av Ukraina blev ett faktum, vars förödande konsekvenser når långt utanför landets gränser. Människor lider. Och vad vi kanske mest upplever här är den påtagliga inflationen, osäkerheten och stundom varubrist. Nyligen såg vi dessutom Trump meddela att han ställer upp i nästa presidentval i USA – vad händer då om vi inte har sett ett slut på kriget i Ukraina innan dess?

Ja, vad kan vi göra? Som alla vet – det är ingen idé att oroa sig för något som inte inträffat. Vi bör förbereda oss för eventuella tuffare tider – men oron orsakar bara dåligt välmående. Det mesta vi oroar oss för sker faktiskt aldrig, och oroar vi oss för något som vi redan gjort, så kan det ju faktiskt inte göras ogjort – gjort är gjort (det kan ju dock många gånger rättas till). Det låter ju sliskigt men det är ju faktiskt sant: Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that is why it’s called the present. Vi lever här och nu, så lev varje dag som om den vore den första! (Med alla möjligheter som kommer med det!)

Presenter är det ju onekligen hög tid för nu i december, bara att de kallas julklappar i stället. I mitt hushåll blir det sparsmakat med julklappar – vi har ju allt vi behöver. Det är en sådan frihet att inte leva i överflöd och klutter. Så ingen shoppinghysteri här. Bara lugn. Efter den varma hösten med temperaturer som tangerat 20-sträcket fortfarande i slutet av november så tillåter jag mig själv nu att tända i öppna spisen och värma glöggen. Oavsett om julafton firas i svenska sommartemperaturer eller med raggsockorna på som skydd mot det kalla stengolvet, så ser jag fram att stå i värmen i köket och känna dofterna från skinka och jansson sprida sig i hela huset. Vilken klyscha – men för mig är årets bästa julklapp att jag återigen får vara tillsammans med familj och fira jul i mitt hem. Jag älskar julen, så det är pyntat och förberett till att bara njuta. Mitt hus är ett riktigt julehus.

Jag hoppas naturligtvis att alla ni som läser dessa ord också får den julen som ni önskar. Vill ni ha mer aktiviteter än vad jag önskar mig i år kan jag tipsa om att läsa artikeln om Svenska kyrkan i Fuengirola, som har en hel del på gång i sin aktivitetskalender. Så kan jag även tipsa om att läsa profilartikeln med Tomas Edström. Inte bara för att läsa om hur han funnit vägen till Nerja, utan även för att han ger utflyktstips! Till själva julafton bjuds det på inspiration till lek med artikeln om den danska paketleken, som blivit ett uppskattat inslag på julafton i alla fall hemma hos mig. Vill man å andra sidan bara luta sig tillbaka så gör det med detta magasin i handen, för denna månad sprider En Sueco naturligtvis stämning – läs artiklarna om jullotteriet El Gordo, kastanjer i vintertider och traditionen med vindruvor på nyårsafton. Alla traditioner blir ju mer spännande att uppleva när man känner till bakgrunden och historien om dem!

Med dessa ord sätter jag nu den sista punkten i den sista En Sueco för 2022, och önskar er alla en riktigt God jul!

Vi ses igen i nästa nummer av En Sueco, som utkommer direkt i januari 2023!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.