Lättnader i Spanien:

Lättnader i Spanien:

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Går allt enligt planerna träder vi nu på måndag in i regeringen Fas 1 i återöppnande av landet. Just nu befinner vi oss i Fas 0, som kan ses som en förberedelse inför Fas 1, då bland annat caféer och restauranger får lov att öppna på nytt, dock med reducerad kapacitet. Men det är långt ifrån alla städer som får tillstånd att öppna upp på grund av att smittosiffrorna fortfarande är höga. Det gäller bland annat Málaga stad, där smittosiffrorna inte faller och där ca 25 procent av Andalusiens ca 3 200 smittade bor. På flera platser i Katalonien och Madrid uppnår man inte heller kraven för att gå vidare in i Fas 1. Annars ser det lovande ut för resten av landet – även i Andalusien och Málagaprovinsen.

Vid middagstid under torsdagen hade 754 nya smittotillfällen registrerats i landet under det senaste dygnet medan 2 509 personer friskförklarats.

(Under fredagen, senast lördag, kommer besked om vilka områden som får lov att träda in i Fas 1. Här på redaktionen följer vi naturligtvis utvecklingen i kommande nyhetsmail.)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco