Madrid – Europas största feststad i ett karantänfritt Spanien

Madrid – Europas största feststad i ett karantänfritt Spanien

Medan pandemin rasar håller Madrids teatrar och museer öppet, och stadens barer och restauranger har fullt upp. Madrid har blivit en oas för festsugna besökare, som kommer från Europas alla restriktioner. Festligheterna börjar när utegångsförbudet träder i kraft kl. 23 i den spanska huvudstaden, där polisen förra veckan stoppade inte färre än 350 olagliga fester. Italienare, tyskar, holländare och fransmän festar med Madrids lokala festprissar. De flesta är i 20-årsåldern och har kommit för att släppa loss, någonting som de inte har kunnat göra i sina hemländer på över ett år. Fransmän, som flyr från de stränga restriktionerna i sitt hemland till det liberala Madrid, utgör nu 20 procent av flygresenärerna till Madrid. Besökarna, som bidrar till mycket efterlängtade intäkter till stadens klubbar och barer, ligger som orsak till stor politisk debatt. Samtidigt har andra delar av landet strängare restriktioner, utöver EU-ländernas redan motstridiga covid-19-regler, som t ex att medan folk kan flyga direkt till Spanien från Bordeaux och 

München, kan spanjorerna själva inte ens korsa provinsgränserna för att besöka sina semesterbostäder eller träffa familj. Fram till nu har Spanien inte haft krav på att besökare från andra EU-länder ska sättas i karantän, till skillnad från Portugal, som förra veckan införde hårdare regler med obligatorisk karantän för inresande.

(Källa: AP News)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.