Málaga vill vara värd för världsutställningen EXPO år 2027

Málaga vill vara värd för världsutställningen EXPO år 2027

Det är många år kvar till 2027 men senast nästa år måste Málaga presentera sin kandidatur om staden vill delta i kampen om att vara värd för världsutställningen. Både landstinget, Junta de Andalucía och landets nya regering stöttar Málagas kandidatur i första omgången och enligt kommitteen, som nominerar och väljer värdstad (BIE), kommer Málaga att ha en bra chans. Det står klart efter att kommitteen besökte Málaga under helgen som varit. Málaga har tidigare presenterar sin kandidatur till att bli europeisk kulturhuvudstad – men plockades bort halvvägs i processen. Det har nu gått några år sedan dess och mycket har skett under tiden.

Om Málaga anmäler sig till kampen om att få värdskapet för världsutställningen EXPO år 2027 blir det stadens mest ambitiösa projekt hittills. Det ser ut som om även två amerikanska städer kommer att presentera sina kandidaturer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.