Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Coronakrisen drabbar alla hårt, men speciellt svårt är det för många av de löntagare som i mitten av mars permitterades via statens så kallade ERTE-program. I grova drag går programmet ut på att ett företag säger upp en anställd tillfälligt så länge som Covid-19-krisen pågår. Företaget betalar fortfarande den anställdas Seguridad Social, vilket utgör ca 35 procent av lönen, och så går staten in och ansvarar för själva lönen. 

Strax över 3 miljoner löntagare har permitterats via ERTE men cirka hälften av dessa har ännu inte fått sin lön utbetalad från staten. De många permitteringar har nämligen gjort att administrationen kollapsat, vilket lämnat hundratusentals familjer i en ytterst svår situation. Efter minst två månader utan lön är det just dessa löntagare som i dag tvingas ställa sig i kö till kommunernas soppkök för att be om gratis mat.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.