Ny regering nästa vecka

Ny regering nästa vecka

Det har tagit lång tid men tillslut har Spanien, under tisdagseftermiddagen, fått en ny regering. Det var dock på det yttersta mandatet som PSOE och Podemos lyckades samla ihop de sista rösterna hos de mindre nationalistpartierna till en majoritet för deras nya tvåpartiregering. Detta innebär att Pedro Sánchez fortsätter som statsminister och Podemos får fem ministrar under sig, vilket ger Pablo Iglesias och hans parti det inflytande i spansk politik som de länge önskat. 

Även det katalanska nationalistpartiet ERC får stort inflytande, vilket bekymrar många – även det spanska kungahuset, som klart och tydligt bett Pedro Sánchez om att följa grundlagen. Bekymren kretsar kring vilka och hur många eftergifter Pedro Sánchez har tvingats ge till nationalisterna. Den nya regeringen kommer att insättas och de nya ministrarna utnämnas nästa vecka. Därmed sätts det punkt för de senaste årens instabilitet inom den spanska politiken.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.