Nya covid-19-restriktioner i Andalusien

Nya covid-19-restriktioner i Andalusien

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Junta de Andalucía startar nu en nedtrappning i tre faser av restriktionerna. Natten mellan söndag och måndag upphör det nuvarande utegångsförbudet. Detta innebär att alla återigen får röra sig fritt på gator och torg. Likadant får alla resa fritt mellan Andalusiens provinser och till och med lämna regionen. Alla restauranger får förlänga sina öppettider fram till kl. 00.00 och vid borden får gäster sitta max åtta personer inomhus och tio personer kring ett bord på uteserveringar. Nattbarer och diskotek får från och med nästa vecka hålla öppet till kl. 02.00, men med begränsad kapacitet, samma regler vid bord som på restauranger, så att det kan hållas avstånd mellan gästerna – som ska bära munskydd. 

Lättnaderna i restriktionerna beror främst på att Spaniens centralregering 

lyfter det nationella nödläget (estado de alarma) nu på söndag, den 9 maj, vilket ger de enskilda regionerna i landet fullt ansvar för hantering av restriktioner. Att häva det nationella nödläget innebär dock även att det inte längre är möjligt att fortsätta utegångsförbudet, vilket bland annat Junta de Andalucía gärna hade haft kvar. 

Kravet på att bära munskydd kvarstår som hittills och alla uppmanas till stor försiktighet för att minska spridningen av smitta.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco