Offentligt bidrag till olivpressen designad av Philippe Starck

Offentligt bidrag till olivpressen designad av Philippe Starck

Junta de Andalucias finansminister, Juan Bravo, har sagt att den andalusiska regeringen kommer att ge ett bidrag på 4 miljoner euro för att uppföra en olivpress och ett museum designat av den världsberömda designern Philippe Starck. Projektet är en del av LA Organic, en ekologisk olivodling i Ronda, där Starck redan satt sin signatur på trädgårdarna, informationscentret och etiketterna.

Finansministern påpekar vikten av att stötta denna sorts projekt, som i detta tillfälle syftar till att göra olivoljeturism till en nu turistattraktion på samma sätt som vintillverkare erbjuder olika upplevelser med relation till odling, tillverkning och provsmakning av vin.

Projektet har redan fått bygglov och ska stå färdigt innan december 2023 enligt de europeiska reglerna som finns för utvecklingsbidrag som detta. Projektet, som inkluderar bygget av museets ekologiska olivoljefabrik, har en total investering på 11 miljoner euro. Juntan har en fond på 200 miljoner euro, som är öronmärkt för finansiering av liknande projekt. Fyra projekt i provinserna Málaga, Cádiz och Sevilla deltar nu i programmet. 

(Källa: Málaga Hoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.