Ostadigt väder till helgen

Ostadigt väder till helgen

Efter det grå och ostadiga vädret som varit i början av mars, och väderfenomenet calima, med höga halter av damm och Sahara-sand i luften, under speciellt onsdagen, drar i dag en DANA (Depresión Aislada en Niveles Altos) in över kusten, som stannar över helgen, visar uppgifter från det spanska meteorologiska institutet AEMET. DANA är ett atmosfäriskt fenomen, även kallat Gota Fría, som normalt drar in på höga höjder om hösten och våren, och som normalt för med sig kraftiga temperaturfall, stora mängder regn och kraftiga vindar. 

I sin prognos har AEMET uppskattat att sannolikheten för regn i Málaga stad uppgår till 80 procent medan den stiger till 100 procent i Marbella och Estepona. I Cádizbukten är man redo med kustvarning, då DANA förväntas orsaka både kraftiga vindar och hög sjögång, liksom även regn i de västra delarna av provinsen. 

För lördag och söndag visar prognosen på en ny våg av luftburet damm, parallellt med DANA, och sedan förväntas regn och gråväder till början av nästa vecka.

Trots ostadigt väder och dubbla väderfenomen, förväntas temperaturen ligga på samma nivå som de senaste dagarna.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.