Pedro Sánchez: inga internationella flyg förrän oktober

Pedro Sánchez: inga internationella flyg förrän oktober

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Flera ministrar har sagt det men under onsdagen förtydligade Pedro Sánchez att det inte kommer öppnas upp för internationella flyg till och från Spanien förrän tidigast oktober.

”Gränserna kommer att förbli stängda fram till hösten. Innan dess kommer inga turister utifrån in i landet – precis som att en spanjor inte kommer att kunna lämna landet”, är de tydliga orden från Pedro Sánchez. Hans regering har förövrigt tagit fram en plan i fyra faser som från och med måndag långsamt kommer att öppna landet. Planen sträcker sig över åtta veckor och innehåller en detaljerad plan över hur och när butiker, kontor, barer, restauranger och kulturaktiviteter kan öppna. Men internationella flyg till och från Spanien blir det alltså inte tal om förrän tidigast i oktober. Fram till dess kommer det bara att finnas enstaka avgångar, så att utlänningar kan resa till sina hemländer – och likadant för spanjorer som vill hem till Spanien från utlandet. 

Se gärna nedanstående video med Pedro Sánchez besked gällande internationella flyg till och från Spanien.

https://www.abc.es/economia/abci-cierre-fronteras-extendera-hasta-octubre-segun-previsiones-gobierno-202004291910_video.html

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco