Ryssland vill tillverka vaccin i Spanien

Ryssland vill tillverka vaccin i Spanien

Spanien är ett av de länder som Ryssland just nu tittar närmare på för tillverkning av det ryska covid-19-vaccinet Sputnik V. Från den ryska direktinvesteringsfonden (RDIF) har direktören Kirill Dmitriev, som marknadsför vaccinet i världen, i tv uttalat att avtal med produktionsanläggningar i bland annat Spanien, för tillverkning av Sputnic V, redan finns. Detta har dock dementerats från spanska läkemedelsverket (AEMPS), som varit i kontakt med flera produktionsföretag i landet med förutsättningarna att tillverka vaccin, och fått svar att ”det inte finns” avtal med Ryssland. Ska någon sådan tillverkning ske i landet måste tillstånd erhållas från AEMPS. 

Påståendet dementeras även från Europeiska rådet, vars ordförande, Charles Michel, i veckan sagt att Rysslands tillkännagivande är mer propaganda än verklighet.

I Spanien finns för stunden avtal om tillverkning av två vaccin, som redan distribueras. Dessa är Moderna, som har avtal med spanska Rovi och AstraZeneca som har avtal med Insud. Dessutom förväntas snart godkännande för tillverkning av ytterligare två covid-19-vaccin: Janssens förhandlar med Reig och Novavax med Biofabris.

(Källa: El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.