Sol och värme dödar inte coronaviruset

Sol och värme dödar inte coronaviruset

Sol, sommar och höga temperaturer vankas men spanjorernas hopp om att sol och värme skulle döda coronaviruset tynar långsamt bort. Information från Iran och Australien, som har milt sommarväder under nästan hela året, visar nämligen att sol och värme inte dödar viruset. Fernando Belda från det meteorologiska institutet (Aemet) är dock lite optimistisk ändå. Han har nämligen studerat analyserna noga och säger: ”Den spanska sommaren kommer inte att döda viruset men allt tyder på att viruset har det svårare i värmen. Därför kommer vi att se färre smittade samt färre inlagda på sjukhus ju närmare sommaren vi kommer.”

Globalt sett arbetas det intensivt med att ta fram ett vaccin mot coronaviruset. Alla forskare är överens om att det kommer att lyckas, men att det nog kan dröja 12 månader. De optimistiska forskarna säger däremot att en medicin som kan bota smittade kan vara färdig redan om några månader.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.