Spanien förbereder vaccinering av personer under 50 år

Spanien förbereder vaccinering av personer under 50 år

Nu har det verkligen blivit fart på vaccineringen av den spanska befolkningen. Spaniens statsminister Pedro Sánchez har just meddelat att Spanien kommer att vara redo för massiv vaccinering av invånare under 50 år från och med juni. Budskapet passar väl överens med Junta de Andalucías plan om att man från och med nästa vecka ska börja kalla invånare i åldersgruppen 50-55 år för vaccinering.

Totalt har 32 procent av Spaniens befolkning fått minst en dos vaccin. I juni kommer landet ta emot 13 miljoner vaccin från bara Pfizer. Det innebär naturligtvis att vaccineringen accelerera ytterligare. Regeringens uppskattning fortsätter visa att man ska ha vaccinerat 70 procent av befolkningen den 18 augusti. Junta de Andalucía uppskattar att målet kommer nås aningen tidigare i Andalusien.

(Källa: Diario SUR och MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.