Spanska regeringen upprörd på utländska medier

Spanska regeringen upprörd på utländska medier

Den spanska regeringen är ordentligt trött på att bli felciterad av flera utländska medier – speciellt franska och brittiska medier. Dessa medier har flera gånger skrivit om att den spanska centralregeringen förbereder sig på en ny, stor lockdown den 18 september. Källorna sägs vara två icke-namngivna medlemmar i den spanska kongressen. 

Återigen denna vecka har Fernando Simón, den spanska folkhälsoministerns högerhand och ledare av myndigheternas insats under Covid-19-krisen, dementerat påståendet: ”Jag kan inte förstå varför man sprider felaktiga nyheter som dessa. Det har aldrig talats om en ny nationell lockdown. Det är över huvud taget inte aktuellt. Endast nya restriktioner och små, lokala lockdowns, som vi redan ser, kan bli aktuella.”

Det är inte första gången som regeringen måste tillrättavisa utländska medier i deras förmedling av nyheter under Covid-19-krisen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.