Spridningen av coronaviruset fortsätter

Spridningen av coronaviruset fortsätter

Över 15 000 spanjorer har nu smittats av coronaviruset. Av dessa har strax över 1 500 personer tillfrisknat, 630 har avlidit och 774 är inlagda på sjukhusens intensivavdelningar. På flera sjukhus, främst i Madrid, har sjukhusen nått bristningsgränsen och överallt i landet råder det brist på skyddsutrustning som masker och handskar.

Myndigheterna har redan nu varslat om att utegångsförbudet på 15 dagar, som förklarades förra helgen, kommer att förlängas. Samtidigt fruktar statsminister Pedro Sánchez att vi ännu inte sett det värsta, och att Spanien går mot några mycket hårda veckor.

Situationen är även negativ i övriga Europa, speciellt i Italien, som kämpar med 30 000 smittade varav 3 000 har avlidit. 

”Europa står inför sin största utmaning sedan andra världskriget” har Angela Merkel sagt. 

Positivt är dock att det under onsdagen inte setts ett enda nytt smittotillfälle i Kina, samt att flera laboratorier i både Kina och USA säger att vaccin mot coronaviruset är på väg.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.