Stor förlust för Banco Santander

Stor förlust för Banco Santander

Spaniens största bank förlorade inte minder än 8,7 miljarder euro förra året. Det är, utan dess like, bankens sämsta resultat under dess 164-åriga historia. ”Vi har valt att snabbt skriva ned våra tillgångar och ta de förluster som den pågående krisen orsakar oss. Och så tittar vi framåt”, sa bankens VD, Ana Botín, när bankens årsresultat presenterades. 

Den stora förlusten orsakar dock inga likviditetsproblem för banken, då den under bara 2019 genererade ett överskott på 6,5 miljarder euro. ”Jag är säker på att vi alla snart kommer tillbaka på rätt spår igen. Den amerikanska och kinesiska ekonomin har redan börjat röra på sig. Jag tror att vi i EU kommer ha lyckats vaccinera 70 procent av befolkningen innan sommaren är slut, och då kommer Europa också starkt tillbaka”, tillade Ana Botín också.

Trots krisen har de andra spanska storbankerna presenterat ett överskott för år 2020 – även om det är mycket lägre jämfört med året innan. Både BBVA, Bankia, La Caixa Banco och Banco Sabadell har gått plus. Det samma gäller den lokala banken Unicaja Banco.

(Källa: El País och Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.