Svenska kyrkan har öppnat med ny kyrkoherde

Svenska kyrkan har öppnat med ny kyrkoherde

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Svenska kyrkan Costa del Sol öppnade åter sina dörrar efter julledigheten den 7 januari. Som En Sueco tidigare skrivit om har kyrkan fått en tillförordnad kyrkoherde, nämligen biskop Tuulikki Koivunen Bylund, och vid hennes sida från Sverige finns även komminister Joakim Johansson och Maria Starborg, assistent i församlingens arbete med musik och diakoni. Att SKUT skickat tre personer till kyrkan beror på den stora efterfrågan som finns på Costa del Sols populära svenska kyrka.

Alla tre håller med om att de fått ett mycket varmt mottagande och att de känner sig välkomna i både det spanska samhället och i den svenska gruppen. Under första gudstjänsten, som hölls i söndags, deltog inte färre än drygt 100 personer och kyrkoherden fick även motta den symboliska gåvan – ett pilgrimsbröd samt salt, från en av församlingsmedlemmarna.

”Gudstjänsten var mycket fin men jag fick ett klagomål – att den var för kort. Så det ska jag tänka på framöver”, ler Tuulikki Koivunen Bylund, när En Suecos journalist besöker kyrkan, och hon fortsätter: ”Vi lägger ned vår själv i vårt arbete och ska nu vara här ett halvår, till dess att fast personal anställs, och det kan vara bra att veta att rekryteringsprocessen har börjat. SKUT vill satsa på Costa del Sol.”

”Nu ska vi lära känna kyrkorummet, lokalera och församlingen. Vi är inte här för att göra förändringar, utan för att fortsätta verksamheten”, berättar Joakim Johansson.

Alla tre hälsar välkommen till Svenska Kyrkan på Costa del Sol, där aktiviteterna fortsätter som vanligt, liksom självklart även caféet med Lina. 

För mer information om kyrkan och dess verksamheter, se: www.svenskakyrkan.se/costadelsol

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco