Torremolinos Pride 3-6 juni

Torremolinos Pride 3-6 juni

Snart är det dags igen. Flera HBTQI-organisationer ihop med kommunpolitikerna Nicolás de Miguel och Carmen García (sistnämnda med ansvar för mångfald i Torremolinos kommun) har just presenterat Torremolinos Pride 2021, som firas 3-6 juni. Festivalen anpassas naturligtvis till rådande pandemisituation, så de färgsprakande paraderna och konserterna får lov att vänta till ett annat år. I stället satsas det på dekorationer.

”Torremolinos är en referens för frihet och mångfalt, på nationell och internationell nivå, inte bara grundat på festivalen dessa datum utan även grundat på engagemanget som vi dagligen visar”, sa Nicolás de Miguel, som just nu arbetar för att möjliggöra att stranden Bajondillo och tornet Pimentel ska lysas upp med regnbågsflaggans (prideflaggans) färger de aktuella datumen. Samtidigt meddelade Carmen García att kommunhusets balkong ska kläs i regnbågsfärger och att prideflaggan kommer vaja på Plaza de la Nogalera. Och för att göra dagarna än festligare vädjas det till torremolinosborna att dekorera sina balkonger med prideflaggor, för att markera firandet av allas frihet och rättigheter. Från föreningen Inserta Andalucía (som arbetar mot unga personers fattigdom och utanförskap) hälsas att det väntar ett pris till den finast dekorerade balkongen. Årets slogan är: Amor Diverso (Mångfaldig kärlek).

(Källa: Diario SUR och La Opinion de Málaga)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.