Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Redan från och med den 22 juni kan turister från EU-länder njuta av sommaren i Spanien – utan att behöva sätta sig i karantän när de anländer. 

”Researrangörer, resebyråer och privata kan gott och väl börja planera årets semestrar, om de vill spendera den i Spanien”, var beskedet som Spaniens statsminister Pedro Sánches levererade här om dagen. Han och hans regering har annars hela tiden gått ut med att de vill öppna upp för flyg och turister först under hösten, men de har nu valt att göra en helomvändning och följa trenden i övriga EU och öppnar alltså upp för turism från och med slutet av juni. Statsminister Pedro Sánchez insisterar dock på att turister med symptom på smitta inte ska kunna resa till Spanien. På samma sätt vill han inte utsätta turister för smitta i Spanien, varför villkoret för att kunna öppna som turistdestination är att området ska befinna sig i landets lättnadsfas 3. Myndigheterna hoppas nu att hela landet ska ha nått Fas 3 innan slutet av juni, allra senast 1 juli.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.