Två miljoner vaccin till Spanien denna vecka

Två miljoner vaccin till Spanien denna vecka

I måndags kom en miljonen vaccin till Spanien och i torsdags togs det emot ytterligare en miljon av de efterlängtade vaccinen mot covid-19. Det är den hittills största mängden vaccin som distribuerats till Spanien. De stora mängderna väcker liv i ambitionerna om att landet nu på allvar kan inleda den så omtalade massvaccineringen av befolkningen.

Av de nyligen mottagna vaccinen kommer ca hälften från Pfizer och Moderna medan den andra halvan kommer från AstraZeneca. Detta innebär att man redan efter påsk kan börja vaccinera invånare i åldern 56-65 år med AstraZenecas vaccin, medan man från mitten av april kan börja vaccinera invånare i åldern 70-79 år med vaccin från Pfizer och Moderna. Innan dess vaccinerar man färdigt invånare äldre än 80 år.

Spanien hoppas nu få tillräckligt med leveranser för att vaccinera 15 miljoner invånare under detta kvartal, vilket skulle vara ett viktigt steg i strävan att vaccinera 70 procent av den vuxna befolkningen innan slutet av sommaren. 70 procent av Spaniens vuxna befolkning motsvarar ca 27,5 miljoner invånare. 

(Källa: EL País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.