Utbyggandet av Hospital Costa del Sol påskyndas

Utbyggandet av Hospital Costa del Sol påskyndas

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Junta de Andalucía kommer påskynda behandlingen av kontrakten för de länge efterlängtade arbetet med att slutföra utbyggandet av Costa del Sol-sjukhuset i Marbella. 

Budgeten för slutförandet av arbetet, som stått still under de senaste tio åren, kommer uppgå till 75 miljoner euro. I summan ingår även totalrenovering av den befintliga delen av sjukhuset.

Ombyggnationen omfattar renovering av öppenmottagningarna, ombyggnation av de kirurgiska blocken samt utbyggnad av tjänsteutbudet och ökandet av antalet sängplatser och konsultrum.

”Vi vill ta ett sjukhus på randen till kollaps och göra det till ett centrum för det 21-århundradet”, säger Juanma Moreno, president för Junta de Andalucía, och fortsätter: ”Vi tror att det, en gång för alla, är viktigt att göra denna investering i ett område som sett en stor befolkningstillväxt och med en enorm närvaro av utländska invånare och en stor inverkan på turismen.”

Arbetet med att bygga ut sjukhuset Costa del Sol påbörjades 2007. Tre år senare stoppades det på grund av en konflikt med byggföretaget som åtagit sig uppdraget.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco