Utflykt & vandring: Söndagsutflykt till vackra Tolox

Utflykt & vandring: Söndagsutflykt till vackra Tolox

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Det har blivit oerhört populärt att vandra. Vi kopplar på naturen, och själen och våra sinnen är i fokus när vi går över stock och sten. Denna söndagsutflykt går till vackra Tolox och du behöver inte vara bergsklättrare för att vara med. Det finns nämligen två vandringar att välja mellan: en lättare på 8 km och en mer utmanande på 10 km. 

Vi går ut till kapellet ”Snöns jungfru” som ligger undangömd bland höga tallar på en bergssluttning i nationalparken Sierra de la Nieves. Den första delen av vandringen går längs små örtagårdar med blommande apelsinträd. Vi går längs en nedlagd bevattningskanal förbi en myriad doftande citrusträd, gamla johannesbrödträd och granatäppelträd. Efter en kort rast vid kapellet kan man välja mellan att antingen gå tillbaka till byn längs en annan stig eller fortsätta den längre bergsvandringen. Vi korsar floden och övervinner en del höjdmeter för att komma upp till bergskammen, därifrån vi har en fantastisk utsikt över byn och dalen.

Start från Tolox kl. 10.30. Det finns möjlighet att dricka en kopp kaffe innan vi ger oss iväg liksom att äta lunch på en av de många små mysiga barerna i byn efter vandringen.

Datum: 2 maj. Pris 12 euro för 8 km vandring och 15 euro för 10 km. Begränsat antal platser. Egen transport till och från Tolox.

För mer information, kontakta: pia.bruun@gmail.com

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco