Välkommen till Familien Danmark

Välkommen till Familien Danmark

Ny dansk matbutik med skandinaviska varor och café i Fuengirola.

Det finns gott om både danska och skandinaviska matvaror på hyllorna, danskt café med frukost och danska smørrebrød samt massor av värme och mys hos Familien Danmark i Fuengirola.

Vägen från tanke till handling var inte lång hos Christina och Morten Meinertz, som står bakom den nya mataffären med caféet i Fuengirola. Det hände på rekordtid efter att Christina en kväll frågade Morten om de inte skulle flytta till Spanien och Morten svarade: ”Ja, varför inte”. Allt det praktiska ordnades – de sålde sitt hus, tog med sig sina två barn (Melina och Elias) i bilen och gav sig av mot Costa del Sol, där de redan hade börjat leta efter bostad i La Cala de Mijas.

Christina, Morten och deras projekt Familien Danmark har haft en fantastisk start sedan de öppnade den 1 maj, och både Christina och Morten har varit helt överväldigade av mottagandet som de fick under invigningsdagen med blommor, presenter och lyckönskningar. En orsak kan gissas vara att Familien Danmark både var och är mycket aktiva på sociala medier, så redan i januari fanns de på sociala medier i Fuengirola, och tillsammans med många av de nuvarande kunderna uppstod och förverkligades deras idé och drömmen om ”Platsen”, så alla var beredda och väntade med glädje och spänning på att butiken och caféet skulle öppna.

Just namnet ”Familien Danmark” uppstod ur tanken om att platsen, butiken och caféet skulle vara en mötesplats som bjuder på lugn, trivsel, mys och sammanhållning. Både Morten och Christina är noga med att se till att alla känner sig välkomna och de vurmar om sina kunder och gäster.

Att driva en butik är inte någonting nytt för Christina och Morten. Innan flytten till Spanien arbetade Christina som butikschef på JYSK och Morten som distriktschef på LIDL, så det är två riktiga proffs som står bakom Familien Danmark. Och detta upplevs också i sortimentet, priser, struktur och hela dynamiken i både caféet och butiken. De arbetar med bra leverantörer som har både breda och djupa sortiment, så hos Familien Danmark kan du få alla dina matvaror, så du behöver bara handla ett ställe.

Hos Familien Danmark hittar du över 1 000 olika varor och butiken är i ständig förändring – det är dynamiskt och det arbetas varje dag med bedömning av vad som säljer, vilka varor som efterfrågas samt vilka nya varor som ska köpas in till alla glada kunder. Man har redan beställt hem ett 40-tal varor som kunderna efterfrågat, så ja, Familien Danmark levererar – även de speciella önskemål man kan ha.

Att sortimentet är både brett och djupt betyder att många av varorna finns i tre versioner: en ekonomisk, en lite dyrare och en ekologisk version, så det finns alltid ett val när du handlar hos Familien Danmark.

Vidare läggs stor vikt vid livsmedelskontroll, förvaring och kvalitet. Här i butiken hittas det inga gamla varor, någonting som Morten sköter kopiöst noga, så varorna i butiken är alltid färska, och man är även noga med att inte heller torrvaror passerar sista förbrukningsdag.

Internt i butiken lägger Christina och Morten mycket vikt vid att också medarbetarna ska vara glada och nöjda – glädje behövs för att saker ska fungerar, och man vet att detta börjar med bra butiksledning och professionalism. Det handlar alltså om ren och bra struktur där det skapas vinster för att alla ska trivas och ha roligt samt se fram emot att komma till jobbet.

Så välkommen till Familien Danmark, som du hittar bara ett stenkast från feriaplatsen i Fuengirola. Och om du av en eller annan anledning inte kan ta dig till butiken går det bra att göra din beställning online, så levereras varorna hem till dig.

Familien Danmark har öppet vardagar kl. 10.00-19-00 och lördagar kl. 10.00-15-00. Söndagar håller de stängt.

Familien Danmark

Calle San Isidro Labrador 2 • Edificio Vega Sol II • 296 40 Fuengirola

Tel. 617 93 33 79 • www.familiendanmark.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.