Även om det för många verkar underligt så är smärtor i fötterna en av de mest vanliga, irriterande och obehagliga åkommor som finns. Dessa störning beror ofta på hård hud och liktorn.
Hård hud uppstår på fötterna till följd av tryck och felaktiga skor. När det under en längre tid utövas ett tryck mot det berörda hudområdet (på grund av för trånga skor), reagerar huden genom att "förstärka" sig och bli tjockare. Det kan därför bildas en valk av hård hud, t.ex. längs de främre trampdynan som följd av frekvent användning av högklackade skor. Några människor är mer disponerade för hård hud på fötterna eftersom vävnaden omkring fotens benknotor inte är så tjock. Liktorn är ett område där trycket har varit speciell högt på ett litet område. Den hårda hud sträcker sig därför långt in i den normala huden, närmast som en törn och därav namnet. Den underliggande huden är vanligtvis mycket öm och det kan uppstå småblödningar omkring liktornen.
Hård hud leder i vissa fall till sprickor i hälen, vilket är mycket smärtsamt. Ofta kan det, om det inte behandlas, leda till extremt smärtsamma liktorn. Därför är det mycket viktigt att använda anatomiskt riktiga skor och dricka rikligt med vatten för på så sätt att kunna undgå hård hud och liktorn
Har ni några frågor eller önskar råd och vägledning är ni välkommen att kontakta Centro Omega på 952 592 008.

 

Av Centro Omega

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.