Costa biz januari 2010

Peter Carlsson nu med egen salong i Marbella
Frisören Peter Carlsson öppnade i slutet av förra året sin egen salong i central Marbella, närmare bestämt på Calle Pablo Casals, som han har uppkallat salongen efter.
"Efter att ha hyrt en stol under ett år i en annan salong kände jag att det var dags att öppna eget. För det första har jag varit van vid den frihet som det är att ha sitt eget eftersom jag i sju år drev min egen salong i Stockholm. För det andra är det ju en naturlig utveckling," berättar Peter.
Han förklarar att han med frihet menar att han själv kan ta beslut om att hålla olika happenings, specialkvällar runt make-up, håruppsättningar och liknande, alltså frihet till att skapa.
"Att ha mitt eget var dessutom viktigt för min egen trivsel i stan," inskjuter han.
"När jag började för ett år sedan kände ingen mig och jag hade inga kunder. Men med nöjda kunder har jag successivt byggt upp en kundkrets så tiden var mogen att öppna min egen salong," fortsätter Peter, som under den korta tid han har haft öppet redan fått många positiva kommentarer från kunderna om den snygga och trevliga salongen samt det centrala läget.
"Jag älskar mitt yrke som på ett otroligt spännande sätt kombinerar det konstnärliga med den sociala kontakten med kunderna. Jag ser fram emot att på allvar komma i gång med Cortes Casals i januari," slutar Peter.

 

Nya SolarVenti hos Técnicas Maro
Nu även i hybrid version för varm luft och/eller varmt vatten.
SolarVenti-konceptet vinner terräng på Solkusten. Vem har inte behov av några hundra kubikmeter ny, varm och torr luft till villan eller lägenheten här på Costa del Sol? Och samtidigt driva ut fukten?
"Detta är grunden för vår kampanj", berättar Hanne Mundbjerg från Técnicas Maro. "Det finns så många bostäder här nere där fukten är en plåga – ofta året om och väldigt många av våra kunder letar efter ett alternativ eller ett hälsosamt komplement till luftkonditioneringen."
Det finns nu 6 olika modeller och den nyaste är en SolarVenti-panel som kan kombineras med en varmvattenbehållare. Tanken är att man kan välja om panelen ska producera varmt vatten eller varm luft. "Vår erfarenhet är att många har behov av någon form av

ventilation, både under de månader de bor här men också medan de är bortresta". Efter några år med tester i Skandinavien har SolarVenti-lösningarna, som är 100% baserat på förnyelsebar energi, nu på allvar slagit igenom även på de sydliga breddgraderna!

Njut av vintern på Restaurang Lucia’s nya uppvärmda terrass
Det är nu inte längre bara under sommaren som man kan njuta av sin lunch eller middag på Restaurang Lucia’s terrass i den sköna pation bakom restaurangen. Utomhus terrassen har nämligen blivit klätt med markiser och det finns uppsatt värme så man är garanterad en varm kväll.
Men den nya uppvärmda terrassen är bara en av många nya initiativ på Restaurang Lucia.
Skipperstuen har de senaste månaderna genomgått en markant förändring och har nu ett stor plattskärms-TV där det visas alla typer av internationell sport, som till exempel Vinter-OS från Vancouver, Kanada, som börjar i mitten av februari.
Om man vill delta i en bowling turnering eller liknande har Restaurang Lucia skaffad en Wii, där man kan tävla mot sina vänner eller familj.
Lena, Anders, Gerrie, Dorte och Poul-Erik önskar alla ett gott nytt år och lovar många nya initiativ och evenemang under det nya år.

Kiropraktorkliniken utvidgar med ny behandling
Vacumed heter behandlingen som kiropraktor Mogens Dahl introducerat på sin klinik i Fuengirola. I korthet handlar det om en enkel och effektiv behandling av cirkulationsproblem i fötter och ben, som utförs med hjälp av undertryck i ett vakuumrör. Det är en modern behandlingsmetod som intensivt mobiliserar blodgenomströmningen i ben och fötter. Metoden kommer från bemannade rymdfärder och har i decennier använts av astronauter.

Vågor med omväxlande undertryck och normaltryck fungerar som ett extra hjärta eller som en pump: Vakuumet suger friskt blod och syre ner i underkroppen och samtidig får artärer och vener optimal rehabilitering. Behandlingen, som bara tar 30 minuter och är fullkomligt smärtfri och behaglig, vänder sig i första hand till personer med cirkulationsbesvär, som t.ex. åderförkalkning och bensår, men också till idrottsmän som med Vacumed behandling får kortare återhämtningstid och snabbare läkning av idrottsskadar. Rent kosmetisk är behandlingen effektiv mot celluliter.

"Jag blev inspirerad av min bror när han på grund av sitt Vacumed-rör fick hela baksidan på BT Söndags sportbilaga då han i somras följde Post Danmark Runt-cyklisterna, och gav några av dem en behandling efter varje avslutad etapp", berättar Mogens Dahl. "Jag besökte tillverkaren i Tyskland och satte mig grundligt in i behandlingen – och på vägen dit slog det mig, att det inte bara är vi vuxna som har diabetes och åderbråck med stora smärtor i ben och fötter, och celluliter som är av kosmetisk natur, utan också att barn och unga lider av smärtor i benen. Allt för många barn och unga utövar inte eller mycket lite motion och utvecklar därför i tidig ålder dålig cirkulation och i värsta fall diabetes innan de lämnat tonåren. Detta innebär att unga människor får celluliter, tjocka anklar och ännu värre smärtor när de ska ta några trappsteg.

Hos oss vuxna är det mest rökning, alkohol, fet mat och för lite motion som är de värsta fienderna. Det resulterar bland annat som förträngning i artärerna förorsakad av avfallsämnen som inte förs bort och i värsta fall av kolesterol som är det farligaste eftersom det ansamlas i blodkärlen. Muskler har också svårt att bli av med avfallsämnena och därför uppstår syrebildningar. Resultatet kan bli det man kallar för fönstertittarsjukan, när man bara kan gå några meter åt gången och därför låtsas som om man tittar i fönstren.

Vi rengör i första hand fyra ställen i kroppen: lever, njurar, lungor och hud. Genom att tvinga olika anhopningar, avfallsämnen, syrebildningar ut emot huden, elimineras dessa lättare och vi blir av med dem – den enkla vägen.

Resultatet av att minska trycket är också en toning av vävnaderna vilket innebär att benen inte bara blir lättare att använda, utan också vackrare", förklarar Mogens Dahl, som redan är i full gång med Vacumed behandlingarna.

 

Nordic Muebles firar 5-årsjubileum
Fredag den 22 januari från kl. 14 – 20 bjuder Tonny Marchmann och personalen på en mottagning för att fira Nordic Muebles femåriga födelsedag. Gästerna bjuds på tapas och förfriskningar och en rad fantastiska erbjudanden och dessutom är det premiär för tre helt nya kök.

"Det är otroligt vad tiden går fort", säger Tonny Marchmann, som öppnade sin affär med utemöbler vid feriaplatsen i Fuengirola strax efter att han flyttat från Köpenhamn till Costa del Sol. "Vi har uppnått mycket och kommit långt med affären de senaste åren. Omedelbart efter att vi öppnade utvidgade vi, som bekant, med kvalitetskök, badrumsmiljöer och garderober till rimliga prisar, och dessutom en affär till, Nordic Muebles i Algarrobo Costa, har det blivit".

Nordic Muebles erbjuder helhetslösningar och koordinerar till och med hela ombyggnader.

"Om en kund exempelvis ska bygga om köket, ta bort en vägg, lägga nytt golv eller ett nytt tak med inbyggda spotlights, så samordnar vi med elektriker, murare, installatör osv. Kunden behöver inte själv ringa runt till olika byggfirmor – allt som ska göras går lätt och problemfritt via oss", förklarar Tonny.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.