Montenmedio Golf & Country Club

Montenmedio Golf & Country Club


Den vackraste i Cádiz-provinsen
Montenmedio ligger i Cádiz-provinsen vid 42,5 km på N-340. Det är inte bara en golfbana, det är också en enorm naturpärla på 120 hektar som ligger mellan städerna Barbate och Vejer de la Frontera. Den ligger 42 km från Cádiz, 60 km från Jeréz, 140 km från Sevilla, 80 km från Gibraltar och 240 km från Málaga.

1991 hade presidenten Antonio Blazgues en dröm att göra Montenmedio Golf och Country Club till Andalusiens bästa resort med alla aktiviteter som kan inrymmas inom aktiv fritid, och idag har det lyckats. Han säger att resorten om några år kommer vara Spaniens bästa och en utav de främsta i världen. Alla äventyrssporter kan utövas och mer än 2000 hästar kommer varje år till de stora tävlingarna.

Man har även anlagt speciella mountainbikespår och banor för off-road bilar. Varje år arrangeras det kungliga motorracet, och utöver det finns också flera bollbanor, två praktfulla paddel/ tennisbanor och en speciell bana där barn kan lära sig att köra i små bilar och få ett alldeles eget körkort.
I stort sett alla idrottsgrenar kan utövas på denna stora resort. Redan nu finns det godkända planer kring en stor utbyggning av området med bl.a. en speciell ”hästby”, flera hotell, en polobana samt flera privata stränder.

Golfbanan
Montenmedio golfbana är en praktfull naturpärla det är vanligt att man möter en massa djur under spelet. Den är 6260 meter från vit tee, 5868 meter från gul tee och 5214 meter från röd tee. Den vackra naturen gör att du kan få svårt att koncentrera dig på golfen. Det är hela tiden någonting som du måste uppleva. Många stora turneringar såsom Volvo Classic, OKI, Diners Club, AVE, Reanult och Isolux hålls på den här banan.

Den kände golfspelaren Severiano Ballesteros beskriver banan som en av de bästa och vackraste i hela Spanien. Banan är mycket varierande och det finns inget hål som liknar det andra, och fairways är perfekt stötta med Bermudagräs. Det är dock en sak som man ska vara uppmärksam på, och det är att det finns många vilda djur på banan. Det kan därför ligga en del avföring på fairways och buggyvägarna är mycket ojämna.

En del av hålen är kuperade och inspelet till greenen kan vara svårt på grund av att det finns många bunkrar. Designen Alejandro Maldonaldo har gjort en drömbana som samtidigt är en naturupplevelse.

Banan förtjänar 4½ golfbollar.

Restaurang
Maten på Montenmedio Resort varierar mycket. 80% av alla ingredienser kommer från resortens egna planteringar. Fisken köps in i städerna Zahara de los Atunes i Bolonia och Barbate.

Det finns fem olika restauranger och på varje restaurang finns det plats för upp till 450 personer. Byggnadernas arkitektur är trivsam.

Miljö
Som redan nämnts så befinner vi oss mitt i en naturpärla utan dess like. Även om du inte spelar golf bör du besöka denna resort. Det finns aktiviteter för alla, och även känsliga golfspelare kan finna sig i att det plötsligt kommer en ryttare och kanske en hästvagn längst stigarna.

Kom ihåg att ta med er kameran för att här kommer ni få bruk för den med den praktfulla naturen.

Service
Nu har jag spelat alla golfbanor i Cádiz-provinsen och servicenivån i denna provins är helt klart mycket högre än på Costa del Sol. Du känner dig verkligen välkommen och de gör allt för att du ska vara nöjd. Självklart har de inte lika många greenfeespelare som på kusten vilket också bidrar till att de kan göra mer för den enskilda.

I förhållande till banans standard är greenfeepris-erna verkligen billiga. De har många olika rabatt-former vilka Costa del Sols golfdirektörer skulle kunna lära sig någonting av.

Gå in på hemsidan: www.montenmedio.es för att se de aktuella priserna.

Av Stig Wiberg

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.