La Quinta Golf & Country Club: Lyxgolf i golfvalley

La Quinta Golf & Country Club: Lyxgolf i golfvalley

La Quinta Golf 6 Country Club ligger i en vacker resort, bara 5 minuter från Puerto Banús och med direkt avtagsväg från motorvägen A7 vid San Pedro.
La Quinta Golf är har designats av Manolo Pinero och de första 18 hålen öppnade 1989. Manolo Pinero är tre gånger världsmästerskapsvinnare och han har också vunnit många internationella priser. Manolo Pinero är också involverad i La Quintas akademi och golfskola. Han har bott i Marbella sedan 1989 och vid sidan av sitt arbete i akademin designar han golfbanor i hela världen.

Golfbanan
La Quinta Golf har 27 hål fördelade över 3 gånger 9 hål, som kan kombineras efter hur man önskar.
A-banan är 2707 meter från gul tee och 2345 meter från röd tee. Banan har breda fairways och designen är riktigt bra. Här är det en bra idé att använda woods och långa järnslag. Greenerna känns lätta och här har du bra chanser för en riktigt bra score. A-banan heter San Pedro.
B-banan är enligt min mening de bästa nio hålen. Den är 2445 meter från gul tee och 2138 från röd tee. B-banan heter Ronda och har mala fairways och fantastiska greener, som är mycket buktande och som är svåra att läsa. Runt B-banan ligger de mest exclusiva villorna, som naturligt faller in i bilden och som på intet sätt stör upplevelsen om en toppbana.
C-banan, som heter Guadaiza, är den längsta av de tre banorna med 2896 meter från gul tee och 2461 meter från röd tee. Även om det är den längsta, är det också den lättaste. Den kan rekommenderas till dem med hög handikapp. Den har breda fairways med få doglegs och rimligt lätta greener.
För dem med låg- och medelhandikapp vill jag rekommendera A+B banorna, till dem med medel- och höghandikapp vill jag rekommendera A+C banorna.
De tre banorna och hela anläggningen är i ett fantastiskt skick, många hål har utsikt över medelhavet. Banan förtjänar 4 golfbollar.

Priser
Denna toppbana är naturligtvis inte billig, men du får ”value for money”. Spelar du mellan kl. 8:00 och 9:00 är priset 75 euro med buggy.
Om du spelar efter kl. 15:00 är priset 75 euro med buggy.
Om du spelar efter klockan 9:00 men före kl. 15:00 är priset 100 euro med buggy.
Om du går in på: www.laquintagolf.com kan du boka din egen tid och du kan också beställa tid för golflektioner.
Det finns ofta ”last minute offer” både på golf och övernattningar på Hotel Malía La Quinta & Spa.

Klubbhuset
Utöver de 27 hålen finns det många andra aktiviteter. Klubbhuset har restaurang, bar och café, var det hålls många banketter och möten. I anslutning till restaurangen finns det en stor terrass, var du kan njuta av utsikten över Medelhavet och de andra toppbanorna i Marbella Golf Valley bl.a. Los Naranjos.

Golfakademin
Det sociala livet på La Quinta är helt speciellt och många använder golfakademin till att bli en bättre golfare. De duktiga instruktörerna hittar dina svagheter och lägger upp undervisningen därefter. Du kan välja bara en timmes undervisning, men man kan också välja
lektioner i upp till fem dagar. Det finns
speciella lektioner för barn och för grupper.

La Quinta är också perfekt för korta lediga stunder, men även för längre. Du kan boka hotell, eller en lägenhet med 2-3 sovrum, som rymmer upp till 6 personer. Det finns speciella golfpriser för semestergäster som bor på La Quinta Resort.

Av Norrbom

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.