Golfens hemligheter

Jag har bestämt mig för att ta upp mina golfskolor igen, detta trots att det är så lätt med golf…
Det är lätt för mig att säga, tycker du kanske då, men vad är det som hindrar dig att på att bli bra i golf? Jo lathet. Ta dig som är advokat till exempel, visst gick du upp till domstolen och sa att det är du som skall försvara ”eller du som lagar mina tänder, visst är det trial and error som gäller?”. Eller är det så att efter grundskola och gymnasium så gäller högskola och efter det specialstudier? Skulle golfen vara annorlunda? Hej, jag heter Bengt jag skulle gärna vara med och spela British Open? Skulle dom skratta sig fördärvade på St: Andrews då tror du?

Vart vill jag komma med detta? Ja en del har nog redan räknat ut det, utbildning och träning, istället för spel, spel och åter spel på banan, för det ger inget resultat.

Enkelheten
Bollen ligger still på marken, ingen försöker att ta den, som i många bollsporter annars. Ingen har slagit den varifrån du skall spela den som i tennis, då någon står på andra sidan och gör det så svårt för dig som möjligt, utan det är du, din kropp, ett redskap och så bollen. Den förb…de bollen som aldrig flyger dit du vill.
Ta greppet som du har blivit lärd av din instruktör och det är viktigt att det blir rätt för det ger dig möjligheter att vrida dina armar på ett så bra sätt som möjligt för att generera kraft. För golf är och förblir en kraft sport.
Jaja nu menar jag om du har rätt teknik såklart. Se på bilden, vrid upp din klubba bakom huvudet, rotera med dina axlar ca 90 grader sedan gör du likadant tillbaka. Alltså vrider tillbaka det du vridit upp slår till allt du kan med höger hand i en rotations rörelse som om du skulle slå en forehand i tennis eller pingis. Och allt med vad din kropp förmår. Du skall alltid slå ner mot bollen aldrig försöka lyfta upp den! Klubban har ju en vinkel för hur högt och långt den skall flyga . Visst låter det enkelt.
När du nu kan upprepa din kropps rörelse likadant varje gång kan inget gå fel. Du bara byter klubba för hur långt du vill slå.

Självuppfattning
Ett av de bästa sätt att förstå vad man gör är att se sig själv på video, så ta en kamera och spela in dig själv så att du ser vad du gör, gå igenom det med din instruktör så kan han eller hon förklara om det är något du kan göra lättare. Glöm allt med raka vänster armar, glöm allt med för lång backsving, glöm allt med att det är vänster arm som skall göra jobbet glöm att du skall vara, glöm att du skall hålla huvudet stilla med mera. Calvin Pete var en amerikan som var proffs i många år och var topp 10 ett par år, han hade en arm som var stelopererad i nästan 45 grader, det var ingen som sa till honom att du måste ha rak arm i backsvingen. Ta John Daly, skulle han få höra, du måste korta din backsving, skulle inte tro det! Se bara på världens bästa golfare alla kategorier Annika Sörenstam, tänk att få säga till henne håll huvudet still? Då hade man varit en bra instruktör eller hur?

Kontentan
Använd din kropp som den är komplicera det inte gör det så enkelt som möjligt. Viktigast av allt är att du har ett bra grepp! Träna mycket, repetera samma rörelse hela tiden. Filma din rörelse få en bild hur du gör i rörelsen oavsett vad du säger blir det lättare för dig att sedan göra din sving.
Har du problem fortsättningsvis kontakta mig skall jag hjälpa dig, jag finns hela våren på Paradors golfbana med både golfskolor och privat lektioner.
Träna, träna och åter träna.
Ps när jag spelade som mest och tävlade professionellt slog jag en vinter i Gbg ca 10 000 bunkerslag inomhus då snön låg meterhög och träning utomhus var omöjligt. Till slut ställde vi hinken utan för bunkern så vi slapp spring och hämta bollarna.

Av Dan Olsson

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.