Costa Biz november 2011

BoConcept utökar teamet med två nya inredningsexperter


Jan Petersen från BoConcept med sina två nya medarbetare: Morten Messina och Nahida Jansson.

För att tillmötesgå de många behoven och önskningarna från kunderna har BoConcept anställt två nya medarbetare. De har båda stor erfarenhet inom inredning oh kan vara mycket behjälpliga inom området. Morten Messina har många års erfarenhet inom möbelbranschen, och han vet vad som gäller med nya trender. Han har ett gott öga för detaljer och är alltid redo till att ge goda råd. Nahida Jansson har också goda kunskaper inom möbel- och designbranschen. Hon är expert på att sätta ihop färger och stil samt har en stor talang för att förstå och avkoda de önskningar och idéer som de många kunderna har. Både Morten och Nahida pratar engelska, spanska och skandinaviska.

Alla är välkomna att komma att titta in hos BoConcept och hälsa på det nya teamet, och samtidigt kan ni passa på att hämta BoConcepts nya katalog. Du kan läsa mer om verksamheten på: www.boconcept.es.

SabadellSolbank – banken som förstår dig bäst
Svenska Camilla Pettersson, kundservice SabadellSolbank, Calle Carmen 8 i Nerja.Som utlänning och boende i Spanien är det viktigt att den bank man använder kan kommunicera på det språk man talar bäst, samt att banken förstår de behov man har. Kundservice och kundens behov kan variera kraftigt beroende på nationalitet och därför strävar SabadellSolbank alltid efter att erbjuda en så skräddarsydd service som möjligt på kundens egna språk.
Hos SabadellSolbank är man stolta över att kunna erbjuda denna specialiserade service till utlänningar boende i Spanien. Man arbetar hela tiden med att kunna erbjuda kunderna mer än bara den traditionella finansieringsservicen i samband med bostadsköp, d.v.s. att samtidigt också erbjuda mer vardagliga banktjänster.

Bland de olika produkterna som de skandinaviska kunderna kan använda sig av finns:

Cuenta Prestige Care
Ett bankkonto som erbjuder ett urval av finansieringsprodukter med bra villkor samt översatt till kundens språk. Syftet med denna produkt är att kunden inte ska behöva lägga ned onödig tid, pengar eller bekymmer på bankärenden. Kort sagt underlättar Cuenta Prestige Care livet i Spanien.

Sparprodukter
SabadellSolbanks målsättning är att alltid bemöta kunden på bästa sätt och det gäller även vid sparande. Bansken disponerar över ett urval av sparprodukter i olika valutor.

Sist men inte minst har SabadellSolbank flera traditionella produkter såsom Home Banking, som gör det möjligt för kunden att få tillgång till sina bankkonton på ett enkelt sätt, oavsett var kunden befinner sig.
Om du ännu inte är kund hos SabadellSolbank är du välkommen att besöka en av bankens många filialer på kusten. Här kan du få svar på alla dina frågor och personalen hjälper dig att få ut det bästa av din bank i Spanien.
Se även: www.sabadellsolbank.com eller ring till oss på: 902 343 999.

Höstinspiration hos Nordic Muebles
Jan Baastrup i butiken i Fuengirola.

Hösten hos Nordic Muebles bjuder på flera nya kök. Det första i svart ek kan redan ses i showroomet i Fuengirola och flera nya modeller är på väg.
Utöver det kommer kunderna under hösten kunna hitta många nya badrum och garderober. Jan Baastrup och Conny Boa är dessutom i full gång med att skapa två nya elektroniska köksmiljöer som kommer att visas på tv-skärmar i butiken. Samtidigt kan kunderna se en elektronisk version av deras nya kök, redan innan det blivit monterat.

Nordic Muebles har sett fram emot höstsäsongen och förväntar sig att ha lika mycket på programmet som de har haft hittills. Speciellt försäljningen av kök till de skandinaviska länderna har varit stor sedan början av detta år. Det beror på att många danskar har upptäckt att det är väsentligt billigare att köpa ett snickrat kök i Spanien till deras hem i Danmark, än vad det är köpa det hemma i deras hemland, där speciallösningar är dyra. Nordic Muebles har redan i år sålt sex kök till privatkunder i Danmark och stora containrar är på väg till Norge, där Nordic Muebles har ett stort projekt på åtta kök, elva badrum och 70 garderober. På grund av de många nya produkterna har Nordic Muebles dessvärre varit tvungna att skjuta upp Öppet Hus-evenemanget, men datumet för det kommer att annonseras inom snar framtid.
Besök butiken i Fuengirola för inspiration. Se även: www.nordicmuebles.com.

Skandinavernas golfparadis

Lauro Golf Resort & Residential är en av de mest besökta golfbanorna bland skandinaverna på kusten. Den vackra naturen, de omkringliggande bergen och den lugna atmosfären lockar många golfare som tillbringar åtskilliga timmar på golfbanans 27 hål, och därefter i Lauro Golfs mysiga, rustika restaurang, där man kan njuta av en utsökt lunch på utomhuspation.
Varje tisdag kl. 12 hålls det en vänskapsturnering där svenskar, danskar och norrmän kan träffas för en avslappnad men underhållande golfmatch. Dessutom hålls många av de skandinaviska golfturneringarna som sponsras av skandinaviska verksamheter på kusten där.

På grund av sin skandinaviska prägel har Lauro Golf även en del skandinavisktalande personal. Många års erfarenhet har nämligen visat att de skandinaviska golfspelarna känner sig mest hemma när de kan ta sig fram på deras egna språk.

För de golfare, som inte får nog av att besöka Lauro Golf när det finns ett hål i kalendern, kan investera i en av de många golflägenheter eller -radhus som finns i direkt anslutning till golfbanan. Alla bostäder är byggda i rustik stil som passar bra in i miljön, men de är inredda efter skandinavisk standard. Priserna är förnuftiga med hänsyn till det vackra läget.

Priser på greenfees, buggies m.m. samt ytterligare information om bostäderna kan man få hos Lauro Golf, tel. +34 952 41 27 67. Se även www.laurogolf.com.

Ny delägare på tandvårdskliniken Nordic Dental Centre
Christina Radics, som varit anställd som klinikassistent på Nordic Dental Centre under sex år, har nu blivit delägare hos tandvårdskliniken.
Tandläkare Peter Broberg, och ägare av tandvårdskliniken, och Christina Radics har etablerat aktiebolaget Nordic Dental Centre S.L.P. och kommer i framtiden att driva kliniken tillsammans. Christina är utbildad på Tandläkarhögskolan i Malmö, Sverige. Hon är omtyckt av såväl patienter som kollegor för sin professionella anda och sitt milda sätt, som alltid smittar av sig på omgivningen och skapar en trevlig miljö på tandvårdskliniken.
I samband med det nya samarbetet har Nordic Dental Centre ett fredagserbjudande till både nya och ”gamla” patienter fram till årsskiftet: Få två tandblekningar, betala för en.
För mer information och tidsbokning kontakta Nordic Dental Centre på tel. 952 66 53 06 eller besök: www.nordicdentalcentre.com.

Clínica Dental Medic

Tandvårdskliniken strax intill Corte Inglés i Puerto Banús har fått tillökning. Det är Jörg Liebscher som nu har blivit samarbetspartner med Bo Wallenborg. Med sin samlade kompetens har de ett brett utbud inom tandvård, även behandlingar som kräver specialistkunnande som t ex protetik, implantologi och oral kirurgi, och på patientsidan möter man både barn och vuxna .

På kliniken är man glad över att vid behandlingar kunna erbjuda sedering, någonting som Jörg redan har arbetat med i 7 år. Det sker genom nära samarbete med narkosläkare som utför sederingen och som stannar under hela behandlingen. Sedering innebär patienten sederas till att uppfatta tilltal men utan att vara medveten om händelser. Många patienter vittnar om att de genom metoden slipper stress och obehag, varför metoden passar utmärkt för tandvårdsrädda samt vid kirurgiska ingrepp. Så här långt har många av klinikens patienter valt metoden vid större ingrepp.
Clínica Dental Medic satsar mycket på modern teknik och använder sig av bl.a. digital röntgenteknik vilket ger möjligheten att se varje enskild tand mycket tydligare än med äldre tekniker. Metoden ger även patienten en chans att se och förstå sin tandhälsa.
Stor vikt läggs alltid vid att aldrig låta verksamheten bli fabrikslik. Varje enskild patient får en högkvalitativ behandling med tid för samtal, både före och efter, för att skapa en trygg och familjär atmosfär.
Både Jörg och Bo har lång erfarenhet inom yrket. Jörg har tysk tandläkarutbildning med specialistkompetens i paradontologi/tandlossning och implantologi. Han har varit verksam sedan 1992, bl.a. med egen praktik. Bo har svensk tandläkarutbildning och har varit verksam sedan 1972, började arbeta på kusten 1994 och slog upp portarna för Clínica Dental Medic 2000.

Clínica Dental Medic, C/.Ramón Arecers, Puerto Banus. Tel. 952 81 45 72, e-mail:bowallenborg@hotmail.com, dr.joerg-liebscher@t-online.de.

Julmys på Charme Café

Nu börjar året lida mot sitt slut och vi går en mysig tid till mötes med levande ljus, julpynt, tomtenissar och god vintermat på Restaurant Charme Café. Redan nu i november börjar doften av glögg att sprida sig och den fina utomhusterrassen med panoramautsikt hålls varm med eleganta terrassvärmare.
I år har ägarna Charlotte och Mehdi planerat att hålla deras populära julluncher 21, 22, 23 och 26 december. Jullunchen kommer att bestå av olika sorters sill, rökt ål, räkor, gravad lax, fiskfilé, rullsylta, varm leverpastej, julskinka, köttbullar, fläsklägg, rödkål, sås, potatis och mycket mera. Julfesterna börjar kl. 13.00 och priset är 35 euro inkl. IVA per person. Charlotte och Mehdi tar emot bordsbokningar redan nu.

Det går också att boka bord till nyårsafton när de kommer att serverar en utsökt 5-rätters gourmetmeny. Utöver det kommer gästerna att bjudas på Möet & Chandon Champagne, levande musik och många små överraskningar.
Charlotte och Mehdi ser fram emot julmys tillsammans med restaurangens många gäster under den kommande tiden.
För bordsbeställning, ring: 952 906 313 eller: 647 017 743. Se även: www.charmecafe.com.

Möt vintern med Premier Direct Glass

Vi går mot kallare tider när det inte längre är möjligt att sitta utomhus på terrassen eller altanen, även om solen skiner. Men man kan göra någonting åt situationen. Premier Direct Glass erbjuder nämligen balkonginglasning i alla dess former för terrasser och altaner, så att de kan användas året runt. Utöver det kan Premier Direct Glass även hjälpa till med nya dörrar och fönster, säkerhetspersienner, glastak, nytt badrum eller glasdörrar till duschen.
Premier Direct Glass är ett engelskt företag och har många skandinaviska kunder. Företaget har varit verksamt i över 16 år och har stor kännedom om skandinaviska kunders efterfrågan och behov. Företaget täcker hela kusten, både öster och väster om Málaga, och åtar sig alla uppdrag, stora som små.

Kontakta Premier Direct Glass för icke bindande offert på tel; 617 862 608 eller 622 130 796.

Scan Transport Nordic Services utökar sin personalstyrkaScan Transport växer stadigt och hälsar nu ännu en medarbetare välkommen till den nordiska avdelningen.
Britt ska arbeta med bokföring i företaget, men har erfarenhet från bl.a. exportbranschen – och så har hon arbetat med bokföring och varit sekreterare i det danska utrikesministeriets avdelning i Bryssel. Alltså har Scan Transport fått en erfaren medarbetare med skinn på näsan, som känner till Costa del Sol genom att ha hälsat på vänner som bor här.
Förutom att vara duktig på siffror tycker Britt om att segla och att dansa zumba. Hon pratar danska, engelska och holländska samt har nu bestämt sig för att lära sig spanska.
Du är välkommen att komma förbi kontoret i Centro Idea och hälsa på Britt och få en flaska kallt Scan Transport-vatten.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.