Material av trä och sten

Material av trä och sten

När man stiger in i Trä & Sten homeimprovement S.L:s utställningslokal i Nueva Andalucía, precis vid casinot, kan man inte annat än inspireras – fyllas av vilja att kanske lägga in valnötsparkett i vardagsrummet, byta ut klinkern i badrummet mot natursten eller varför inte göra om hela köket.
Trä & Stens utställningslokal är uppdelad i två delar. Till höger har de sin träexposition, fylld med träsorter i olika prisklasser, allt från tarkett till exklusiva italienska träslag. Samma sak gäller deras stenexposition, till vänster, som har mängder med prover på natursten, framför allt ett stort utbud av Travertine i alla dess former importerad direkt från Turkiet. Här kan man verkligen komma nära materialen för att känna vad som gör sig bäst i sitt drömhem. Gällande andra material har de ett nära samarbete med alla leverantörer inom t ex kök och badrum.

Det var inom stenbranschen det började. Peter Brodin, ägare och grundare av Trä & Sten, har haft en fot i branschen hela sitt liv. Hans far hade en av Sveriges största stenfabriker vari Peter lärde sig branschen och arbetade med olika projekt, vilket för tio år sedan förde honom till Spanien.
Tre år senare slog Peter upp portarna till Trä & Sten i Nueva Andalucía. Ett strategiskt valt läge, det är lätt att hitta, finns alltid bra parkeringsmöjligheter samt 90 % av kunderna bor idag mellan Guadalmina och Las Chapas, även om de åtar sig projekt längst hela Costa del Sol.

Sedan oktober förra året har Trä & Sten fått förstärkning. Förutom kontorspersonal och hantverkare samt nära samarbete med el- och VVS-entreprenörer har nu Robert Nävemyr trätt in i företaget.
Robert är från Helsingborg och har under 15 år arbetat med projektledning både inom den privata och den offentliga sektorn samt har länge varit nära vän med Peter. Deras samarbete började under Peter och Ninas bröllop 2009. Bröllopet var planerat att hållas utomhus men just på den stora dagen började det regna. För att lösa problemet slog Peter och Robert ihop sina kloka huvuden och byggde snabbt ett regnskydd på 200m2.

Teamworket gick så bra att de började tala om ett yrkesmässigt samarbete, vilket nu tre år senare har visar sig varit en bra idé.
De är ganska lika, båda arbetar mestadels med försäljning och projektledning, även om Robert är mer för pappersarbete, strukturerande och planerande. Ingen av dem är rädd för att ta i och jobba samt ingen av dem är slavar under klockan, ska ett arbete slutföras så spelar det ingen roll vad visarna pekar.

Privat har Robert inte riktigt landat ännu då fru och barn fortfarande bor i Sverige, men tanken är att även de så småningom ska flytta hit – men först måste de praktiska delarna ordnas, t ex barnens skolgång.
Trä & Stens arbetar alltid med fokus på att uppfylla kundens krav och önskemål. Är kunden villrådig inför ett arbete hjälper de gärna till med rådgivning och inspiration. Kontrakten är alltid tydliga med utförliga arbetsbeskrivningar. Då många av deras arbeten sker under perioder när kunden befinner sig i Sverige varför de överlämnat nycklarna till Peter och Robert så är tillit någonting som de värderar högt. I dessa fall erbjuder de servicen att kunden, trots avståndet, alltid kan följa med i arbetet genom att veckovisa e-mail med förklaringar samt foton på hur arbetet fortlöper och så att kunden kan komma tillbaka till färdigt projekt som de är nöjda med.
Nu är Peter och Roberts mål att expandera verksamheten och de drömmer om att i framtiden kunna ta sig an större projekt.

Trä & Sten åtar sig alla typer av arbeten inom branschen, från det lilla jobbet till stora helrenoveringar. Extra intressant för svenska kunder, som utgör hela 70 % av deras kundunderlag, är att veta att de kan utnyttja ROT-avdraget (mer info på: www.skatteverket.se/privat/skatter/fastigheterbostad/husarbeterot.4.2e56d4ba1202f95012080002966.html).

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.