Dela

Costa del Sol har över 50 golfbanor inom räckhåll av några kilometer. Därför är den stora frågan vilken bana man ska välja. Jag har under många år recenserat golfbanor i Andalusien. Dessa recensioner kan du nu läsa på: www.costadelgolf.org.
Banorna har blivit bedömda efter principen ”värde för pengarna”. Det finns många bra banor på kusten, men dessvärre även många dåliga. Därför är det viktigt att man får vad man betalar för.

Stig Wiberg

Vinn din vikt i vin 2012
En Sueco och Golf y Vinos hälsade välkomna till turneringen, som de 104 deltagarna hade sett fram emot med stor förväntning. Söndagens väder var som bortspolat och solen var på plats kl 08.30 då tävlingen drog igång. 600 flaskor fanns på prisbordet och alla tog slut. Första pristagarna vägde ju 200 pannor! Resultaten var fantastiskt bra rakt igenom, för att komma på 14:e och sista prisplats var man tvungen att ha 39 poäng, vann gjorde man på 44 poäng. Tävlingen spelades som bästboll, där parets bästa resultat på varje hål skulle räknas. Sammantaget en fantastisk dag på Paradors trevliga golfbana och hela 98 av 104 deltagare medverkade vid prisutdelningen.
Tävlingsledningen genom Dan Olsson Golf y Vinos .

Resultat:

 1. Dag Finn Nielsen/ Jon By Andersen NO 44 poäng
 2. Jens Schröder/Lars Ole Bell DK 43 poäng
 3. Arne Lie/ Per Glasö NO 42 poäng
 4. Ian Jackson/John Arne Hennum NO 41 poäng
 5. Terje Jensen/Marie Austvoll NO 41 poäng
 6. Tommy Eriksson/Alsi Moberg SE 41 poäng
 7. Rune/Fredrik Falstad SE 40 poäng
 8. Per/Adam Christoffersson SE 40 poäng

Längsta drive dam: Hilde Ebbang
Längsta drive herr: Adam Christoffersson
Närmast hål: Anders Mogensén

Alcaidesa Links Golf Resort – Håll i hatten och löständerna
Om du vill uppleva spel på en bana av links typ så finns det bara en i hela Spanien, men vilken en. Alcaidesa Resort består av två 18 håls banor, som är mycket olika men av hög kvalitet. Ägare av anläggningen är Alcaidesa
Group, som även är ägare av marken runtomkring golfbanorna, var det kommer att byggas sparsamt. Utöver golfbanorna erbjuds även nästan alla utomhussportsaktiviteter.

Läge
Alcaidesa ligger fantastiskt centralt, endast 15 minuter från flygplatsen på Gibraltar och nära Sotogrande, med alla dessa fina golfbanor. Det är enkelt att ta sig dit, oavsett om man kommer från norr eller söder. Ta bara A7 och sväng av vid km 124.

Banorna
Alcaidesa har 36 hål, som är utplacerade över hela anläggningen. Alcaidesas flaggskepp, Alcaidesa Links, byggdes 1992 och den nya Heathland byggdes 2007.
Det är den mycket berömde golfdesignern Dave Thomas som har skapat de två banorna, som står redo för att ta emot de stora turneringarna som man förväntar sig i framtiden.

Links Golf Course
Denna vackra golfbana är 5846 meter från vit tee, 5613 meter från gul tee och 5020 meter från röd tee.
Hål 1 börjar vid klubbhuset och hål 18 slutar vid klubbhuset. Vi var fyra spelare som skulle värdera denna bana och vi var eniga om att man faktiskt kan gå den. Vi hade en oerhörd tur med vädret, det blåste endast 15 km i timmen. De 18 hålen är en barsk upplevelse om det blåser mycket, som det ju gör av och till. De 18 hålen är belägna 2 km från vattnet med utsikt över Gibraltar och Afrika. Banan är rimligt enkelt, om inte lätt, men den kan alltså vara mycket svår om vinden tilltar.

Heathland Golf Course
Banan är lite längre än sin storebror – från vit tee är den 6373 meter, från gul 6047 meter och från röd 5272 meter. Denna bana ligger i flera nivåer och den har en fantastisk utsikt från alla hål. Att spela denna bana är en blandning av olika sorters golfbanor, dock med breda fairways. Banan kommer att bli bättre med åren. Slutsatsen om dessa två
banor är att de är mycket olika andra golf-banor på kusten.
Var uppmärksam på att Heathland Golf Course är omöjlig att gå, så om man vill kombinera golfen med promenad så ska man spela linksbanan.
När man spelar Heathland ska man stanna på bron mellan hål 11 och 12 och njuta av den formidabla utsikten över bergen, Medelhavet och Gibraltar. Jag har själv spelat banan flertalet gånger och vill tipsa golfare att ta en titt på väderprognosen. Det blåser alltid mycket mer här än på andra platser och det är inte roligt att spela i dåligt väder.

Klubbhus – restaurang
Alcaidesas nya klubbhus ligger mellan de två golfbanorna på den högst belägna platsen, så även härifrån har man en fantastisk utsikt.
Klubbhuset som är 3 000 kvm inrymmer proshop, omklädningsfaciliteter, restaurang och konferensrum till banketter och liknande. Det finns plats för över 500 personer att delta i konferenser och till mer än 200 personer att äta i restaurangen. I anknytning till klubbhuset ligger det en fantastisk driving range i två våningar med 72 individuella boxar. Till detta tillkommer 200 kvm proshop med försäljning av alla kända märken. Runt klubbhuset ligger 150 parkeringsplatser.
Det kan knappast göras bättre och det enda minuset är att priserna i restaurangen ligger lite i överkant.

Service
När man har två golfbanor, klubbhus, restaurang och konferensavdelningar är det svårt att ligga i topp inom alla områden. Jag letade verkligen efter fel, men hittade bara ett, som dock är väsentligt. Man kan inte få någonting att äta efter kl. 18.00. Detta är helt enkelt inte bra nog, men allting annat var perfekt. Läget kan inte heller vara bättre och runtomkring bygger man bara i låga nivåer, som ingår naturligt i banans natur. Sedan 2005 har man tilldelats certifikaten ISO 9001 och ISO 14001. Dessa ges till golfbanor som uppfyller de nya miljöreglerna samt använder den senaste teknologin för driften av banorna.
Det finns många erbjudanden till de golfare som önskar spela ofta.


Vikingos Golf
Den 14 maj spelade vikingarna på Atalaya Old Course i 30 graders värme – och på en bana i utmärkt skick. Atalaya har aldrig varit bättre än den är nu. Den blev riktigt bra rankad i stableford matchen.
Efter golfen hade matchledarna Erik Leth och Kai Friberg arrangerat en lyxmeny med vin på en av de bästa restaurangerna i Marbella. Nästa golfmatch kommer att bli en tvådagars-
resa med fruar och flickvänner, 28-29 september.

Race to Dubai – European Tour
Per 13 maj 2012

 1. Rory McIlroy 1 348 517 euro
 2. L. Oosthuizen 1 293 705 euro
 3. Justin Rose 1 257 331 euro
 4. Grace Branden 1 053 850 euro
 5. Peter Hanson 986 471 euro
 6. Lee Westwood 928 787 euro
 7. Fransisco Molinari 708 209 euro
 8. N. Colsaerts 671 778 euro
 9. Poul Lawrie 640 018 euro
 10. Robert Rock 586 701 euro

    52. Alexander Noren 183 388 euro
    65. Frederik Jacobson 136 472 euro

Världsrankningslistan
Per 13 maj 2012

 1. Rory McIlroy 9,65 poäng
 2. Luke Donald 9,52 poäng
 3. Lee Westwood 8,27 poäng
 4. Bubba Watson 6,52 poäng
 5. Matt Kuchar 6,22 poäng
 6. Hunter Maham 5,59 poäng
 7. Tiger Woods 5,29 poäng
 8. Steve Stricker 5,26 poäng
 9. Martin Kaymer 5,23 poäng
 10. Phil Mickelson 5,16 poäng

    24. Peter Hanson 3,95 poäng
    36. Carl Pettersson 3,16 poäng

Turneringar i juni 2012

6- 9 juni:
Nordea Masters

14-17 juni:
U.S. Open Championship

21-24 juni:

BMW International Open

28-1. juli:
The Irish Open

Nykreditmatch på Lauro
Tisdagen den 8 maj var Nykredit sponsorer för en stablefordmatch på Lauro Golf. Det är nu ett år sedan som president Tove Petersen presenterade Lauro Golfs supererbjudande med 25 euro för en golfrunda.
Det har blivit en stor succé och många skandinaviska golfspelare njuter av Costa del Sols bästa golferbjudande.
På bilden ses de glada vinnarna, från vänster: Jesper Wiberg, Eina Laursen, Lotte Müller, Lars-Ole Bell, Eva Lindblom, Hr. Schack och nederst matchledare Tove Petersen med Siw Mosegaard Madsen från alltid välvilliga Nykredit.
 

Nicolas Colsaert vinner World March Play Championship
24 av världens allra bästa golfspelare ställde upp i World Match Play Championship på Finca Cortesín 17 – 20 maj. Vädret och banan var i absolut topp och turneringen var upp-delad i åtta grupper med tre spelare i varje.

Severiano Ballesteros-gruppen bestod av:
Matin Kaymer, Rafael Cabreo-Bello och Richard Finch.

Gary Player-gruppen bestod av:
Ian Poulter, John Senden och Tom Lewis.

Mark McCormach-gruppen bestod av:
Brand Snedeker, Thomas Bjørn och Branden Grace.

Assar Gabrielsson-gruppen bestod av:
Justin Rose, Robert Rock och Darren Clarke.

Gustav Larson-gruppen bestod av:
Graeme Mc Donald, Robert Karlsson och Jbe Kruger.

Ian Woosnam-gruppen bestod av:
Sergio Garcia, Álvaro Quirós och Tetsuji Hiratsukas.

Greg Norman-gruppen bestod av:
Peter Hanson, Paul Lawrie och Camilo Villegas.

Arnold Palmer-gruppen bestod av:
Charl. Schwartzel, Nicolas Colsaerts och Retief Goosen.

De inledande rundorna spelades under torsdagen och fredagen med final under lördagen och söndagen.

Nicolas Colsaert vann 700.000 euro i finalen mot Graeme Mc. Dowell.

Av Stig Wiberg & En Sueco

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.