Costabiz oktober 2012


Med Scan Transport undviker du oro och stress
Scan Transport är en av tre flyttfirmor i Spanien som är medlemmar av UTS (Unique Total Service), som ska leva upp till den högsta internationella standarden inom flytt. Med deras toppmoderna, luftfjädrade, specialbyggda ”Euro 5” flyttbilar, genomför de flyttar för bl.a. svenskar, danskar och norrmän flera gånger i månaden i Skandinavien. Företagsstrategin är att uppfylla alla kvalitetskrav och samtidigt ge ett förnuftigt pris. Scan Transport gör inte avkall på kvaliteten för att gå ned i pris, i gengäld säkras kunden en professionell flytt.
När bohag flyttas sker det med egen utbildad flyttpersonal, som gärna hjälper till med ned- och inpackning efter behov. Vid större flyttar besöker de gärna kunden för att värdera flyttgodsets volym och ger en precis offert. Flyttfirmans målsättning är att kunderna inte ska känna sig oroliga eller stressade, när de ska flytta.
Kontakta Scan Transport för en icke-bindande offert på: www.scantransport.dk, tel. +34 952 46 70 65 eller se mer om företaget på:
www.facebook.com/scantransportnordic.

Norsk homeopat i Centro Idea
Norska Vivian Løekken, som är norsk homeopat, har sedan den 1 oktober öppnat sin mottagning i Centro Sanum i Centro Idea. Vivian har mer än 20 års erfarenhet inom homeopati och är utbildad på Skandinavisk Institut for Klassisk Homøopati i Norge och är medlem av Norges Homøopatiske Landsforbund. Samtidigt är hon även utbildad inom medicin och psykologi.
Vivian har redan en mottagning i Nueva Andalucía men önskar täcka hela kusten. Därför har hon nu öppnat sin mottagning i Centro Idea, som är lätt för alla att hitta.
Vivian erbjuder klassisk homeopati, stabilisering av PH-balansen, mikroskopisk blodanalys, mental balansering samt kost- och träningsvägledning.
Homeopati är kortfattat en alternativ behandlingsmetod som används i stora delar av världen. Behandlingsmetoden består av att behandla sjuka människor och inte bara sjukdomssymptomen. Det är en mild och läkande behandlingsform som hjälper patienten att återfå sin hälsa genom att stimulera kroppens egna läkande krafter. Det görs genom medel som övervägande utvinns av råämnen från mineral- växt- och djurriket. De homeopatiska läkemedlen påskyndar återupprättandet av hälsan och tar inte bara bort symptomen. Homeopati används i stort sett mot alla krämpor men oftast på personer som lider av allergi, hudsjukdomar, muskel- och ledproblem, matsmältningsproblem, migrän och huvudvärk, klimakterieproblem, menstruationsproblem, mentala och känslomässiga problem, sömnbesvär, graviditetsproblem och vid återkommande infektioner.
För mer information samt bokning av tid ring till Vivian på: +34 952 476 943 – 649 370 962, eller skicka ett e-mail till: vivian@icnhealth.net.

Trendigt höstmode
Nina B. Fashion Boutique i Nueva Andalucía presenterar nu höstens kollektioner och vill du uppdateras inom nya trender så ta en sväng förbi, känn, prova och låt dig inspireras! Här hittar du nämligen allt från engelskdesignade jeans till stickat skandinaviskt, mexikanska stövlar, italienska skärp och mycket mer.
Hos Nina B. hittar du en lång rad uppmärksammade designers som Hunkydory, MiH Jeans, Gypsy05, Twenty8Twelve, Odd Molly, Custommade, AJ. 117 project, Hanky Panky, Mes Demoiselles, TCN, Cuadra boots, Custommade och inte att förglömma det nya tillskottet; svenska Spira.

Du hittar Nina B. Fashion Boutique på C/Malvas 62 i Nueva Andalucía (vid Casino Marbella). Parkeringsmöjligheterna är bra och butiken har öppet: måndag – fredag från kl. 10 till 18 och lördag från kl. 11 till 15. Befinner du dig inte i närheten kan du även handla online på: www.ninabmarbella.com.

Clinica Dental Noruega fyller 10 år
Den 5 oktober då vi bjuder på en öppet hus cocktail samt en fotoutställning om hur Fuengirola såg ut förr och nu, bilder från 50-, 60-, och 70-talet tillsammans med motsvarande fotografier tagna i år.
Alla är välkomna att titta in på ett glas vin och lite tilltugg, både ni som är pateinter och ni som ännu inte varit hos oss. Ett utmärkt tillfälle att komma över på ett trevligt samkväm och samtidigt kolla upp hur kliniken ser ut och få lite historik kring hur Fuengirola harväxt de senaste 50 åren.
Välkommen till vårt öppet hus den 5 oktober från kl. 12:00-15:00. Adress: Edificio Tres Coronas (Bottenplan), Avda. Clemente Diaz Ruiz 4, Fuengirola.

Äntligen billigt att ringa till utlandet
Samtalskostnaderna rusar lätt iväg när man ringer till utlandet från sin mobiltelefon varför samtalen till familj och vänner i Sverige ofta blir korta.
Som de första i Spanien erbjuder nu det danskägda Kimarin låga samtalspriser från Spanien till hela världen, utan att det kostar en massa eller att det krävs att man byter mobiloperatör. Kimarin erbjuder en lösning var man genom företagets hemsida köper ett extra SIM-kort som placeras ovanpå det SIM-kort man redan har i sin mobil. När man nu ringer upp till ett utländskt nummer fångar SIM-kortet upp att det handlar om ett utlandssamtal och samtalspriset blir det som Kimarin erbjuder. Den sparade summan kan nå upp till hela 80 procent jämfört med det som man vanligtvist ringer för till utlandet.
Det är det danska företaget Zapna som har kommit på konceptet, som de har patent på. Kimarin säljer sina SIM-kort i hela Spanien och det enda man behöver göra är att gå in på: www.kimarin.es och registrera sig. Därefter kan man välja hur mycket man vill tanka sitt nya SIM-kort med. SIM-kortet är kompatibelt med alla mobiloperatörer i Spanien och det har ingen bindningstid. Dock ska man vara uppmärksam på att smartphones har speciella SIM-kort.
Några dagar efter att man beställt sitt SIM-kort får man via posten hem det tillsammans med en bruksanvisning till hur man sätter in SIM-kortet i mobiltelefonen. Även företag kan ta del av de fördelaktiga samtalspriserna. Varje gång man fyller på kortet mottar man en faktura via e-mail.
Läs mer på: www.kimarin.es.

La Leona – succén fortsätter med nya butiker
I april 2010 slog La Leona upp dörrarna butiken i Centro Finlandia, i Fuengirola, fylld med finska delikatesser och basvaror. Två och ett halvt år senare står hela fyra butiker öppna längst Costa del Sol och kunderna fortsätter strömma till.
”Jag hade aldrig vågat drömma om sådan framgång. Trots att det inneburit mycket arbete känns det jättebra”, säger La Leonas ägare Eva Edelmann när En Sueco träffar henne i den nya butiken i Marbella, hon fortsätter: ”Det är roligt att se mångfalden bland kunderna. Att satsa just nu känns riktigt lyckat”.
Gemensamt för La Leonas butiker är att de genomsyras av uppmärksamheten på kunders efterfrågan. I Marbella har det märkts att efterfrågan på svenska produkter är stor så där kommer det satsas extra på det. För tillfället sker förhandlingar med svenska grossister för att öka det svenska sortimentet och för att kunna hålla fördelaktiga priser. Tidigare har alla leveranser varit från Finland.
Bland kunderna hör man bl.a. svenska, finska, engelska och spanska. Många är nyfikna och många har visat sig återkomma, någonting som gäller i alla butiker. ”Vi är mer än en specialbutik, vi satsar på att erbjuda allt som en matbutik har i sitt sortiment (förutom frukt och grönt) men med nordiska varumärken. Här hittar man bl.a. ost, korv, godis, choklad, kaffe, mjöl, flingor, kryddor, naturprodukter, alkohol, röktunna och mycket mer. Många kommer till oss för vårt sortiment av Valio-produkter samt för LV-produkterna – som är framtagna av finska Astma- och allergiförbundet, produkter som kan vara svåra att hitta i Spanien, och så är vårt dagsfärska bröd och kaffebröd från Leenas bageri mycket populärt” ler Eva och välkomnar alla till La Leonas framgångsrika butiker.
För mer information om var du hittar din närmaste butik, se annonsen  i En Sueco eller gå in på: www.laleona.net.

Höstens modenyheter har kommit in till Fia i backen
i Nueva Andalucía! Det firars med Höstfest lördagen den 13 oktober.
Efter en ovanligt varm och solig sommar har vi mött hösten och sommargarderoben behöver bytas ut mot någonting varmare. Kanske även någonting nytt inför de stundande middagarna med vänner, högtidsdagar och så klart även någonting för vardagen.
I år har svenska modedesigners skapat kläder med mycket färg så höstens mode bjuder på ett stort färgspektra samt små, fina detaljer som förhöjer plaggen. Med andra ord möter vi en väldigt rolig modehöst.
Hos Fia i Backen hittar du nu bland annat kläder från Baldino, Matisse, MINGEL by style och WICO och storlekarna är från 36-46. I butiken kan du även hitta unika plagg som aldrig har massproducerats, utan som endast finns i ett enda exemplar. Du som köper dem bli alltså ensam om modellen, tyget eller till och med båda delarna…
På barnsidan har vi kläder från Lasse Åberg, name it och Maxomorra, vilka alla står för kvalitetskläder tillverkade i ekologisk bomull.
Samtliga designers som butiken samarbetar med är svenskar och håller god och hög standard på sina plagg vilket Fia i Backen anser är viktigt.
Höstens mode firars lördagen den 13 oktober mellan kl. 11.00-16.00, då kommer det även att vara extra förmånliga priser på utvalda nyheter.
Hjärtligt välkomna till Fia i backen, i hörnet Avenida Miguel de Cervantes/Plaza Baltasar Gracián 1 i Nueva Andalucía.

Form + styling + helhet = Salong Corte Casals framgång
Mitt i centrala Marbella ligger Salong Corte Casals, där inredningen med stilrena, ljusa färger bidrar till den lyxiga och välkomnande känslan. I oktober är det tre år sedan Peter Carlssons, från Stockholm, slog upp dörrarna till sin framgångsrika frisörsalong. ”Då visste ingen vem jag var, men under dessa år, med fokus på kvalitet och nöjda kunder, har jag byggt upp en trogen kundkrets”, berättar han. Just nöjda kunder är A och O hos Peter. Därför börjar han alltid mötet med kunden, oavsett om man är ny eller om man har klippt sig hos honom sedan öppningsdagen, med en noggrann konsultation. ”Konsultationen är viktig. Då får jag möta kundens personlighet vilken styr personens stil mer än trender. Jag arbetar alltid med en tydlig genomgång om kundens önskemål. Vill man presenterar jag förslag på olika variationer samt ger vägledning kring allt som gäller hår” förklarar han.
För att möta efterfrågan, samt för att kunna erbjuda den höga kvalitet som Salong Corte Casals står för, håller sig Peter branschuppdaterad och medverkar årligen vid visningar och kurser. Inspiration hämtar han från omgivningen, filmer, människor, magasin, street-style, platser m.m. Inspirationskällorna speglar Peters arbete mycket bra; han går inte att kategorisera i ett fack utan är lika duktig på det klassiska som på att släppa loss fantasin, och oavsett klippning genomsyras resultatet alltid av att han har arbetat in en form i klippningen, som ska fungera med helheten samt hålla länge. Och känner du för att färga har du kommit rätt, Peter är nämligen specialutbildad på hårfärg och har tidigare arbetat som färgtekniker på Wella.
”Jag älskar mitt jobb och tröttnar aldrig på att göra människor fina. Att komma till Salong Corte Casals ska vara någonting extra och man ska känna sig glamorös och snygg när man går härifrån” avslutar Peter.
För tidsbokning, ring: 617 061 497. Salong Corte Casals, c/Pablo Casals 5, Marbella.

Britton Construction Spain S.L. – öga för detalj och hög standard
Efter att ha tröttnat på det eländiga vädret i England bestämde sig Beau Britton med familj för att flytta till Costa del Sol. Efter år inom byggbranschen i England var det självklart för dem att starta ett byggföretag här på kusten. Efter de första åren, efter att ha lärt sig språket samt den spanska affärsvärlden, beslutade de sig för att upprätta ett S.L.-bolag som de nu framgångsrikt drivit under flera år.
Britton Construction Spain S.L. har sitt huvudsäte i Mijas och har under årens lopp kommit att täcka hela området mellan Málaga och San Pedro.
”För oss är det alltid viktigt att göra saker rätt så att vi kan garantera vårt arbete och genom att vi är fullt försäkrade önskar vi bespara våra kunder minsta sandkorn till oro”, säger Liz Britton.
Britton Construction S.L. är stolta över det arbete de utför och arbetar alltid professionellt efter högsta standard och med öga för detaljer.
Några ord från Sarah och Alex som nyligen anlitade Britton Construction Spain S.L.:
”Hej, bara ett snabbt litet meddelande för att säga tack. Vi är så nöjda med allt ni har gjort i lägenheten. Dessutom ett stort tack då det gick så lätt och enkelt, med tanke på att det är ganska svårt att fatta beslut när vi inte kunde vara på plats. Vi kände att vi kunde lita fullt ut på er, och vi är inte besvikna! Vi hade hört att ni skulle göra ett bra jobb och det är just vad ni har gjort. Vi vet att vi kan vara ganska kinkiga ibland men hoppas att vi inte var alltför jobbiga. Barnen älskar det också. Återigen tack!”.
Britton Construction Spain S.L. Tel: 649 335 566 / 952 590 760, e-mail: info@brittonconstructionspain.com.

Ny dansk möbelbutik i Marbella
I oktober öppnar den nya danska möbelbutiken Loft & Roomers på Golden Mile i Marbella. Stilen är en härlig blandning av moderna och mer romantiska möbler. Drömmen om en gammal lagerbyggnad med få rum, ett charmerande rum och en livsstil som ger stadsmänniskor en känsla av att vara hemma, det är det som möblerna från Loft & Rommers inspireras av.
Namnet ”Loft” hänvisar till det engelska och amerikanska loft apartments – även känt som vindsvåningar med den minimalistiska stilen, medan ”Roomers” indikerar att den mer eleganta och romantiska, franska stilen tar dig med till stadslivet med värme och mys i härliga, bekväma Chesterfield soffor. Möblerna präglas dessutom av en internationell stil, så det finns lite för alla smaker. Loft & Roomers har möbler tillverkade i hela världen.
”Vi ser fram emot att öppna butiken – göra drömmen verklig” säger Kenth, som är chef på Loft & Roomers. Loft & Roomers ägs av Dahl Jepsen familjen, som startade Actona Company för 31 år sedan. Actona är ett internationellt möbelföretag med egna soffabriker i Kina och i Ukraina. Loft & Roomers säljer inte bara möbler utan även mattor, madrasser, lampor, täcken och kuddar samt brukskonst. Allt som behövs och hör till för att dekorera hemmet.
”Vi ser fram emot att hälsa alla välkomna till vår stora Grand Opening av butiken mellan den 18 och 22 oktober”.

Studio Primero 2 möter hösten med nyheter och Öppet Hus 26 oktober
Efter stor framgång under sina första ett och ett halvt år på Costa del Sol hälsar Studio Primero 2 ytterligare en anställd välkommen till den populära frisörsalongen i Los Boliches. Det är Heidi Brofelt, som nyligen flyttat till Costa del Sol från Tammerfors i Finland, som nu träder in i gemenskapen hos Seija och Noora i salongen. Heidi är utbildad hårfrisör samt kosmetolog och hon tycker att det ska bli mycket spännande att pröva sina vingar i ett nytt land.
Ytterligare nyheter hos Studio Primero 2 är att du hos dem kan köpa den populära plattången från GHD, som under året har fått högsta betyg i många tester, samt att Seija under sommaren har breddat sina frisörkunskaper och nu erbjuder hårförlängningar till dem som önskar ett längre och fylligare svall. Naturligtvis fortsätter hon med sin populära avslappnande indiska huvudmassage samt tips och rådgivning om färger, frisyrer och behandlingar.
Studio Primero 2 fortsätter att förutom hårvård även erbjuda make-up, färgning av fransar och bryn, ansikts- och nagelvård, fotvård, pedikyr och manikyr. Dessutom erbjuder de nu även ansiktsbehandlingar för ett naturligt lyft, utfört av Noora, som även är mycket duktig på ögonfransförlängningar.
Glöm inte bort Studio Primero 2:s välsorterade sortiment av vårdande allergivänliga produkter liksom att de även säljer fina kvalitetsgarn av märket Novita, tillverkade av 75 % ull.
Studio Primero 2 firar hösten samt välkomnandet av Heidi med att bjuda in alla, nya, bekanta och vänner, till öppet hus 26 oktober klockan 15.00. Det bjuds på förfriskningar, Studio Primero 2:s egen drink, samt massor av goda tilltugg – vem kan glömma förra festens goda kanelbullar bakade av Seija själv!
Studio Primero 2 hittar du på: Av. De Las Salinas 2, c/ Torrox 2, Los Boliches.
Tel: 626 957 335, hemsida: www.studioprimero.com.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.