Costabiz juni 2013

Nu öppnar Lechuga i Fuengirola
Lechuga Salads & Tapas är en svenskägd restaurang som för första gången slog upp sina portar vid centrala Plaza de la Merced i Málaga för snart tio år sedan. Under årens lopp har det hunnit bli ett riktigt populärt ställe bland både spanjorer och turister, varav många är återkommande gäster och andra hittar dit tack vare den välrenommerade reseguiden Lonely Planet.
Så är tiden inne att ta framgången till ytterligare en nivå och Lechuga har nu slagit ihop sig med den populära nattklubben Lumière i Fuengirola, och succén är given. I stilrena lokaler med läcker inredning i modern stil har dörrarna just öppnats upp till den nya restaurangen på huvudgatan i Fuengirola, strax intill kyrktorget.
Till lunch och middag serveras vällagade maträtter av lokala råvaror presenterade på ett genomarbetat artistiskt sätt och man kan fråga sig om det är själva Picasso som haft inflytande på kocken i köket. Gästernas komplimanger om maten låter inte vänta på sig med beskrivande ord som: stora smaker, fräscht, mycket kreativt och intressant.
Menyn har något för alla gommar och lockar med stora friska sallader och tapas som skiljer sig från de traditionella spanska. Naturligtvist serveras även varma rätter och smaskiga desserter.
Lechuga Lumière Lounge Café hittar du Avda. Condes da San Isidro 7 i Fuengirola, bredvid kyrktorget. Öppet: tisdag till söndag. Tel. 686 454 615.

 

Vi stökar och låter – men det kommer att bli bra efter ombyggnaden
Efter en längre tids planering är man hos Dan Optica i Fuengirola för ögonblicket igång med en större ombyggnation samt renovering av lokalerna. Detta görs för att skapa en ljus och modern miljö för den service som personalen kunna vill erbjuda kunderna.
Ombyggnationen kommer bl.a. förbättra tillgängligheten för rullstolsbundna och ge mer plats till de diagnostiska apparater och tekniker som Dan Optica använder i syntestrummen. Utöver det kommer de nya, ljusare lokalerna skapa en optimal miljö för att visa de exklusiva kollektionerna av glasögonbågar, tillbehör och hjälpmedel.
Under denna period av buller och bång håller Dan Optica öppet som vanligt och du är som alltid välkommen att titta in.

Öppettiderna är:
Måndag till fredag: 10.00–14.30 och 17.00–20.00, lördag: 10.00–14.00.
Tidsbokning för gratis syntest, ring: 952 58 39 10, www.danoptica.com.

 

Europeisk och Latinamerikansk turistmässa i Torremolinos
Från den 6 till den 8 juni, båda dagarna inkluderade, äger den stora turistmässan Euroal rum i kongresscentret i Torremolinos.
Det är i år den åttonde gången som mässan hålls och hela 31 länder från hela världen kommer att finnas representerade, det är fyra fler än förra året. Mässans fokus ligger först och främst på olika turistdestinationer i hela världen men gästerna kommer även att få uppleva underhållning, konst, kultur och gastronomi från de olika länderna som finns representerade. Gästerna ges även möjligheten att delta i tävlingar med fina priser så som resor, eller njuta av en läcker cocktail serverad av servitörroboten Macco. Utöver detta kommer varje representerat land ha olika aktiviteter med vilka de marknadsför sina turistdestinationer.
Euroal arrangeras av Ayuntamiento de Torremolinos och Palacio de Congresos y Exposiciones de la Costa del Sol.
Bland de många deltagarländerna hittas Dominikanska Republiken, som i år är ”Det populäraste resmålet”. Dessutom är Egypten inbjudet som hedersgästland och Mayagüez i Puerto Rico finns med som årets nya resmål. Alla tre länder har stora montrar på mässan där gästerna kan uppleva deras respektive kultur.
Dessutom finns det gratis transport till och från mässan. Gästerna kan ta tåget eller minibussen, som kör från Calle San Miguel eller Carihuela, helt gratis.
Torsdagen den 6 och fredagen den 7 är mässan öppen kl. 10.00–19.30 och den 8 är öppettiderna 12.00–20.00.
Inträdet är gratis.
För mer information se: www.euroal.net.

 

Medelhavskök med spanska inslag
På Avenida Las Salinas i Los Boliches ligger den familjeägda Restaurante Girol, där finare matlagning kommer till sin rätt på bästa sätt i mysig och modern miljö. Restaurangen som öppnade för sex år sedan har byggt upp ett koncept som i hög grad faller de skandinaviska gästerna i smaken.
Restaurangens meny har sin utgångspunkt i det finare Medelhavsköket med ungdomliga spanska inslag. Teamet bakom de många utsökta rätterna är bröderna Juan José och Antonio, som trots deras ringa ålder har många års erfarenhet inom köksbranschen. Brödernas föräldrar, Antonio och Josefina, ansvarar för serveringen till restaurangen gäster på gammeldags manér.
Tillsammans med den stilrena och moderna inredningen urskiljer denna restaurang sig från mängden och är utan tvivel en av de finaste restaurangerna i området. Restaurangen är omnämnd i flera restaurangguider, men viktigast av allt i Michelins guide över kvalitetsrestauranger på kusten.
På menyn hittar man många läckra rätter som grönsakssoppa med kastanjer och gravad lax, sniglar med foie gras och pumpafrö, ångade räkor i torr sherry, ris med hummer, spädgris med grönsaker och svamp samt iberisk fläskfilé med marinerad paprika, koriander, kummin och små saltkokta potatisar. Restaurangen erbjuder även flera provmenyer (menú degustación), så gästerna kan njuta av två förrätter, två huvudrätter (fisk och kött) samt två efterrätter för 48 euro eller en förrätt, två huvudrätter (fisk och kött) samt en efterrätt för 32,50 euro.
Restaurangen har öppet: måndag kl. 19.30 – 24.00, tisdag – lördag kl. 13.30 – 15. 30 och kl. 19.30 – 24.00. Söndag stängt.
För bordsbokning, ring: +34 952 66 02 68.

 

Nya märkesglasögon hos Unioptica
Nu kan du köpa glasögon från Prada, Bulgari samt Dolce & Gabbana hos Unioptica. Alla tre märken kommer från Italien och alla tre är också kända för sina lyxprodukter såsom kläder, smycken, klockor, väskor m.m. Och så naturligtvist glasögon som du nu hittar hos Unioptica, som har fått hem de senaste kollektionerna av glasögon och solglasögon, till både kvinnor och män, från alla tre märken. Varje märke är kännetecknande för sin egen specialitet. Bulgari är läckra och eleganta med kristaller från Swarovski på bågarna. Dolce & Gabbana är trendsättare och kända för sin höga kvalitet, sofistikerade design och ett extravagant uttryck. Det ser man också på glasögonen och solglasögonen som är fulla av exklusiva detaljer och spännande design, bland annat djurmönstret som du ofta ser på bågarna. Pradas oklanderliga hantverk antyder att produkterna är sofistikerade, eleganta och raffinerade. På den punkten urskiljer sig glasögonen från Prada med denna starka identitet och omisskännliga stil.
Kom också ihåg sommaröppettiderna hos Unioptica under juni, juli och augusti: måndag – fredag kl. 10-15, tisdag och torsdag har butiken även öppet om eftermiddagen kl. 17-19 och lördag kl. 10-15.
www.unioptica.com.

 

Telio erbjuder ”norska” provisioner
Söker du ett skandinaviskt arbetsklimat på Costa del Sol? Då ska du spetsa öronen. Nu erbjuds den möjligheten samtidigt som du kan erhålla lön som få spanska företag erbjuder i dagens kristider. På Telios callcenter i Centro Comercial Elviria söker man nu fler medarbetare till sitt säljteam.
”Skandinavisk arbetsmiljö, skandinavisk arbetsmoral och skandinaviska arbetstider är tre saker som kännetecknar Telio i Elviria, så skillnaden till att arbeta i Skandinavien är avståndet till Medelhavet och vädret”, säger Emma From på Telio i Elviria, när hon ombeds att kortfattat beskriva vad Telio i Elviria erbjuder sina medarbetare, och tillägger: ”Och så lönen och säkerheten förstås. Telio i Elviria erbjuder en garantilön enligt spanska bestämmelser och utöver det ’norska’ provisioner utan tak för hur mycket man kan tjäna. Dessutom är arbetet seriöst då kunden erbjuds en befintlig produkt som svarar mot ett befintligt behov, så ingen behöver tänka på att skapa ett behov eller känna att man lurar kunden”.
I gengäld för de fördelaktiga villkoren ber Telio i Elviria om seriositet, ambition och långsiktlighet, Emma förklarar: ”Telio i Elviria söker inte visstidsanställda utan dem som är vana med den spanska vardagen, seriösa, vuxna i sinnet, pengadrivna och som förstår mottot ’frihet under ansvar’, som kan kommunicera på svenska eller norska och som är intresserad av ett långvarigt arbete i ett familjärt, lättsamt och hjälpsamt team”.
Telio i Elviria säljer Telio Norges produkter. Telio Norge är en av Norges största leverantörer av moderna kommunikationstjänster och erbjuder fasttelefoni, mobiltelefoni och bredband till både privat- och företagskunder.
Tror du att du är rätt person för Telio i Elviria ombeds du skicka ditt CV och din ansökan till: jobb@teliosalg.no.

 

Fler inomhusparkeringar hos Blue Cat Parking
Blue Cat Parking, systerbolaget till biluthyrningsfirman Costa Biler, har länge haft fördelaktiga parkeringsmöjligheter både inomhus och utomhus vid flytplatsen i Málaga. Dock har efterfrågan under högsäsong gjort att de fått hyra fler inomhusparkeringsplatser för att svara mot kundernas efterfrågan. Men så är det inte längre, Blue Cat Parking har nämligen införskaffat ytterligare 300 nya inomhusparkeringsplatser, precis bredvid flygplatsen.
Med de många inom- och utomhusparkeringar som Blue Cat Parking nu erbjuder står bilen tryggt och nära när man kommer hem. Väljer man en inomhusparkering kan man teckna ett Premium Indoor årsabonnemang som bl.a. inkluderar batteriladdare till moderna bilar i lyxklassen, som endast bör långtidsparkeras med en batteriladdare ansluten, så att man undviker elektroniska problem. En annan fördel med inomhusparkeringen är skyddet mot den starka solen, så att man undviker skador i lacken.
Priserna på inomhusparkeringen är mycket fördelaktiga och om bokningen görs på Internet erhålls 15 procent rabatt. En veckas parkering kostar endast 46,75 euro. Ju längre bilen står parkerad, desto längre blir priset. Två veckor kostar 81,60 euro och fyra endast 130 euro. Priset för årsabonnemang på inomhusparkering är 995 euro, och 555 euro om det gäller utomhusparkering. Man kan också boka ”open return” om man inte har ett fast datum för hemkomsten.
Som parkeringskund kan man antingen använda sig av den kostnadsfria shuttle bussen som kör mellan parkeringshuset och flygplatsen, eller så kan man välja att bli hämtad av Blue Cat Parking samt lämna tillbaka bilen vid flygplatsterminalen för en liten extrasumma.
Costa Biler och Blue Cat Parking vill påminna om att man bör boka sin parkering i god tid nu till sommaren då allt kommer att vara fullbokat i juli månad.
För mer information se: www.costabiler.dk och www.bluecatparking.com.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.