Costabiz november 2013
FOTO.CostaBiz.Got2Get.ES.nov-13
 
Seriös arbetsplats söker seriösa säljare

Skandinavisk arbetsmiljö, arbetsmoral och arbetstider är tre saker som kännetecknar Got2Get i Elviria, som säljer Telios produkter mot den norska marknaden. Många kanske drar öronen åt sig när det gäller telefonförsäljning men hos Got2Get erbjuds kunden Telios befintliga produkter, som svarar mot ett befintligt behov, så ingen behöver tänka på att skapa ett behov eller känna att man lurar kunden. Telio är Norges största leverantörer av moderna kommunikationstjänster och erbjuder fasttelefoni, mobiltelefoni och bredband till både privat- och företagskunder.
Birgitte Heimdal har arbetat på företaget i tre år:
”Jag hade ingen telefonförsäljningserfarenhet sedan tidigare utan har en kandidatexamen i marknadsföring och försäljning, så jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på när jag började här. Men faktum är att jag tycker om arbetsplatsen; cheferna är bra och jag har kollegor som jag trivs väldigt bra med. Även lönen är bra och jag tycker om arbetsmoralen samt den goda stämningen – vi har roligt tillsammans, det är ingen arbetsplats där man sitter och sover, och ju fler vi är desto fler sälj kan vi trigga varandra till.”
Got2Get söker nu fler säljare och teamet söker dem som är seriösa, vuxna i sinnet och ser Got2Get som en möjlighet till långsiktligt arbete. Det är ingen arbetsplats för festande ungdomar. Dessutom bör man tycka om att tala i telefon – vilket ju är det främsta arbetsredskapet.
”Att förstå norska är A och O eftersom vi arbetar mot den norska marknaden, men efter cirka två veckor burkar alla klara av det”, tillägger Birgitte Heimdal.
Got2Get i Elviria erbjuder garantilön enligt spanska bestämmelser och ”norska” provisioner utan tak, och det är inte ovanligt att en månadslön ligger över 2 000 euro.
Telio är en av Norges största kommunikationstjänstleverantörer och erbjuder fasttelefoni, mobiltelefoni och bredband till både privat- och företagskunder.
Är du rätt person för Got2Get i Elviria, skicka då ditt CV med din ansökan till: jobb@teliosalg.no.
 
 
ewalds kuvat 046
 
Ewalds Matbutik – som hemma
En allt mer växande mängd skandinaver har med glädje funnit Ewalds matbutik i Los Boliches, Fuengirola, som nu till jul firar 4 år. Bara i Los Boliches bor tusentals skandinaver som nu handlar i sin egen närbutik. Butikens ägare Annika Wikström svarar på frågan om butikens ideologi:
”Vi finns här främst för att du ska finna god och sund skandinavisk vardagsmat med snabba lösningar, samt enkelt hitta ingredienser till fredagsmyset och festmaten.”

 
Färskt rågbröd varje dag!
Redan från början ville Ewalds satsa på hembakat i stället för råfrysta produkter.
Först och främst ansåg de att det kändes mer ekologiskt rätt och även att färskt oftast smakar bättre. En jättesuccé har varit det saftiga ”Jyskebrödet” som de nu kommer kunna sälja igen. Från Sverige får de veckovisa transporter med bl.a. färskt och mustigt Lingongrova-fullkornsbröd.
Ett kapitel för sig är Ewalds berömda danska Wienerbröd/Spandauers – de alldeles utsökta, gigantiska, härliga bakverken som bakas dagsfärska varje morgon.
Sill, sill, sill och en och en annan sardin
Edwalds är lite barnsligt stolta över sitt sillsortiment. Där hittar du de allra läckraste sillarna från de nordiska länderna. Naturligtvist hittar du även lyxräkor, kräftor och färsk gravlax i deras sortiment.
 
Ewalds Catering
Ewalds Catering erbjuder dagligen färska, läckra maträtter: Janssons frestelse, kåldolmar, färsk gravlax, skinkgratäng och den populära varmrökta laxen varje fredag och lördag.
Du är även välkommen att beställa maträtter eller tårtor till din fest via dem.
Även om det känns som om det just hunnit bli höst planerar Ewalds redan för julen, och alla skandinaviska juldelikatesser kan beställas via dem redan i god tid före julruschen. Julbeställningslistorna kommer att finnas i butiken från och med 15 november.
Annika och Ewald önskar alla välkomna att ha roligt och handla i Ewalds Matbutik.
 
 
From Ice to Fire135x135
 
Upplev ”Metamorphosis” i Marbella
Besöker du Houses of Art Gallery i Marbella Club Hotell mellan 30 november och 11 december i år välkomnas du av en värld av färger, som liksom hoppar från väggarna. Under denna period är det den finska konstnären Maiju Tirri, som med sina moderna, abstrakta verk kombinerar intryck från hennes tidigare hemland, Finland, och det nuvarande, Sydspanien. Utställningen heter mycket passande ”Metamorphosis”, och en stor inspirationskälla för Maiju Tirri har varit naturen.
”Till skillnad till människans handlingar är naturen aldrig ond eller god. I mina verk har jag valt sida och försvarar godheten genom att fokusera på positiva känslor och förhållningssätt till livet”, förklarar Maiju Tirri. ”Jag vill gärna att beskådarna ska associera till glädje, lycka och kärlek, och kanske till och med en meditativ känsla av lugn.”
Det är intryck från promenader och resor som är det bärande elementet i utställningen, som har verk som ”From Ice To Fire” och ”Glowing Oasis”.
Maiju Tirri har tidigare haft soloutställningar på bland annat Cadogan Contemporary Gallery i London och Gallery Cathrine Bazar i St. Paul De Vence i Frankrike. Utöver det har hon deltagit i kollektiva utställningar i Italien, Monaco, London, Storbritannien, Spanien och Finland, och hennes verk kan hittas i både privata och offentliga samlingar i Europa, USA och Mellanöstern. När utställningen ”Metamorphosis” packas ned ska den vidare till Gibraltar, där den kommer att hängas upp på Kulturdepartementet.

Utställningen i Marbella varar från 30 november till 11 december i år.
Se Maiju Tirris utställning i Houses of Art Gallery, Marbella Club Hotel, Blv. Pr. Alfonso von Hohenlohe i Marbella. Galleriet är öppet från kl. 11.00–14.00 och från kl. 16.00–20-00 från tisdag till lördag. Söndag och måndag kan det öppnas enligt överenskommelse.
Läs mer om Maiju Tirri på: www.maijutirri.com.
 
 
IMG 8775 brug 
 
Upplev den tidlösa, terapeutiska glädjen vid att arbeta med keramik
Tycker du om keramik, vill du utveckla din kreativa sida, eller vill du bara ha en paus i den stressade vardagen? Skäm då bort dig själv med ett besök hos Totem Ceramics. Där är arbetet med lera en lek, och endast fantasin sätter gränser.

Totem Ceramics erbjuder rolig och intressant keramikundervisning för alla, oavsett ålder och nationalitet. Undervisningen är på engelska och lärarna är trevliga, kompetenta, passionerade och syftar till att skapa en rolig och avslappnad atmosfär. Oavsett om du är nybörjare, på hobbynivå eller expert inom keramik hälsar Totem Ceramics dig hjärtligt välkommen. Här finns det inga regler eller inträdeskrav, det är bara att komma som du är, slappna av och utveckla dig i arbete med lera och keramik.
Undervisningen hos Totem Ceramics anpassas alltid efter deltagarnas individuella nivå, önskningar, projekt och mål, och varje lektion leder deltagarna närmare deras individuella mål.
Du bestämmer själv när och hur ofta du vill vara med. Undervisningen betalas per gång vilket gör det möjligt att välja den undervisningsintervall som passar dig bäst.
Totem Ceramics har öppet måndag till fredag och det ges två tillfällen per dag:
Måndag till fredag kl. 10.30 och kl. 14.00, med undantag för tisdag då det är kl. 14.00 och 17.30. Föranmälan är nödvändig.
*Som någonting helt exklusivt erbjuder Totem Ceramics alla En Suecos läsare två lektioner för priset av en – endast 25 euro. Erbjudandet gäller för nya deltagare och bokningen ska göras före 29 november 2013. Kom ihåg att säga att du sett erbjudandet i En Sueco.
För mer information ring till Suzanne på: (+34) 952 887 364, eller besök hemsidan: www.totemceramics.com.
 
 
uniotica
 
Erfaren medarbetare ska ta hand om Uniopticas kunder

Hälsa välkommen till Uniopticas nya medarbetare Jytte Kirstine Lykke, som nu kommer ta hand om Uniopticas kunder med sin expertis och erfarenhet. Hon har tidigare arbetat som optiker i egen butik i Danmark sedan 1974. Men nu har hon alltså sålt den för att uppleva världen.
”Jag hade egentligen slutat arbeta och att det blev Costa del Sol var en ren tillfällighet. Men min man och jag ville gärna se varför så många återvänder hit”, berättar Jytte, som trots allt inte kunnat lämna arbetslivet bakom sig.
”När Claus (Bentkjær, ägare av Unioptica, red.) hade stressigt och behövde lite hjälp anmälde jag mig. Claus och mitt samarbetet fungerar skrupelfritt och det är en ren förnöjelse att vara en del av teamet”, säger Jytte.
Jytte kom till Spanien i januari och arbetade i tre månader på Unioptica innan hon åkte tillbaka till Danmark för at spendera sommaren där. Men nu är hon tillbaka i Fuengirola för att hjälpa kunderna att hitta de rätta glasögonen, 61-årige Jytte förklarar:
”Det är viktigt för mig att erbjuda ett par glasögon som kunden vill ha, behöver och tycker om. Det betyder också mycket att glasögonen klär kunden, och att jag kan ge dem den bästa möjliga vägledningen i deras köp.”
Uniopticas ägare Claus Bentkjær är mycket nöjd med sin nya medarbetare och säger:
”Jyttes breda erfarenhet är en verklig tillgång för Unioptica. Från och med första dagen har hon varit vid full vigör och hon har redan fått sin egen grupp av stammisar som ringer för att tala specifikt med henne för att får en synundersökning. Hon är riktigt duktig och en stor tillgång i butiken.”
Du kan träffa Jytte Kirstine Lykke hos Unioptica på Av. Jesús Santos Reín 15 i Fuengirola. Kontakta Unioptica på: 952 199 254 eller se mer på: www.unioptica.com.
 
 
HUVUDFOTO
 
 
Välgörenhet, glädje och fest till förmån för Bancosol de Alimientos

I samarbete med Costa Women arrangerar tre glada affärskvinnor; Fia, Katarina och Nahida, en afton med skandinavisk stil för kvinnor. Evenemanget äger rum 29 november på Royal Tennis Club i El Rosario. Detta är en kväll när alla kvinnor, unga som gamla, välkomnas till att skratta, dansa, nätverka och träffa vänner, samt att inspireras av Fia, Katarina och Nahida.
Fia bjuder på svenskt mode från butiken Fia i Backen, bland annat visas godbitar från höstens och vinterns kollektioner. Frisör Katarina, även Assistant Marbella, gör en total makeover på två kvinnor och visar hur alla kan förvandlas från sitt gråa vardags-jag till en riktig pang pingla, genom hårinspiration och rätt make-up. Nahida, med företaget Intimalook, visar upp eleganta underkläder och klänningar samt danska kvalitetssport-BH:ar.
Idén till evenemanget började i liten skala. Det var Fia som funderade på att sälja klänningar och skänka vinsten till välgörenhet. Hon talade med Katarina, som ringde till Nahida och då alla tre är med i föreningen Costa Women kom de överens om att slå ihop det med Costa Womens säsongsavslutningsfest.
Nu ses resultatet i detta stora välgörenhetsevenemang dit alla kvinnor är välkomna. Kvällens konferencier är Susan Hunter och med i projektet är även Ali Meehan, båda från Costa Women.
Inträdet till detta glädjesprudlande evenemang, med det allvarliga ändamålet, kostar 15 euro, biljetter kan köpas direkt från Fia, Katarina och Nahida, eller via utvalda skandinaviska verksamheter. Kontakta Fia, Katarina eller Nahida för att få veta din närmaste biljettåterförsäljare.
I biljettpriset ingår tapas och vin samt en lott till kvällens spektakulära lotteri med fina vinster såsom hotellövernattningar, skönhetsbehandlingar och smycken, samt mycket mer, allting skänkt från generösa företag.
Naturligtvist går det att köpa mängder med lotter på plats!
Ändamålet för kvällen är Bancosol de Aliminetos i Málaga och frivilla bidrag samt kvällens överskott kommer oavkortat gå dit. Bidrag från kvällens försäljning kommer också att skänkas oavkortat till Bancosol de Alimentos.
Kvällens tema är Julfest, då Bancosol de Alimentos erhåller bidragen just i tid till att dela ut mat till fattiga familjer i Málaga under december, kanske får barnen också en liten julklapp.
 
För mer information och biljetter:
Fia (Nueva Andalucía): tel. 952 816 512, e-mail: fia@fiaibacken.es.
Katarina (hela kusten): tel.649 229 476, e-mail: kataria@assistantmarbella.com.
Nahida (Benalmádena/Fuengirola): e-mail: info@intimalook.com.
Vill du veta mer om Costa Women, gå in på: www.costawomen.ning.com.
 
Bancosol – el Banco de Alimentos de Málaga
Den ideella organisationen Bancosol arbetar mot fattigdom i samhället och arbetet bygger på solidaritet och donationer av mat från olika organisationer och de matbutikskedjor som de samarbetar med. Maten delas sedan ut till de mest behövande i samhället.
Bancosols värdegrunder är att: ta emot och distribuera gratis mat, att samarbete bygger på solidaritet och att volontärarbete samt att fördelningen av mat alltid görs till godkända välgörenhetsorganisationer – som är de enda som, genom deras direkta förbindelser med behövande, kan se till att maten når sin slutdestination – de behövande.
Läs mer på: http://malaga.bancodealimentos.info.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.