Kom i form med Smart Wear och smarta sports-appar

Kom i form med Smart Wear och smarta sports-appar

online
 
Ett nytt år är för många lika med ett par extra kilon efter en julmånad som ofta har inneburit mycket godsaker. Två av de mest klassiska nyårslöftena är att träna mer och gå ned i vikt men de goda intentionerna rinner ofta ut i sanden då motivationen saknas. Bakom det kan det finnas många orsaker som t ex att det inte är speciellt roligt att träna och motionera ensam eller att man saknar någon som kan motivera en till att fortsätta träningen. Här kommer några Smart Wear och motionsappar som kan bidra till att göra din träning både roligare och mer effektiv.
 
Smart Wear (smarta kläder) är en gemensam beteckning för den teknologi som man kan bära direkt på sin kropp. Det kan vara bland annat en klocka, ett bälte eller ett armband som till exempel kan mäta puls, antal steg, sömncykel och kaloriförbränning. Smart Wear sparar din information som trådlöst eller genom en USA-dongle kan kopplas till din smartphone eller dator. Informationen kan därefter analyseras via olika motions- och sports-appar som RunKeeper och Endomondo.
 
En motions- eller sports-app är ett program som sparar information från din vardag och bland annat håller koll på din träning, joggingrundor, kaloriförbränning och sömn, som sedan kan analyseras. En sports-app kan därefter ge dig tips om hur du får ut det bästa av din träning, oavsett om du tränar till ett maraton eller bara vill tappa några extra kilon.
 
Smart Wear:
 
 online-jawbone
Jawbone UP24
Jawbone är ett elektroniskt armband som finns i bra kvalitet och i många olika färger. Jawbone UP24 har många funktioner, speciellt för motion. Bland annat har den en aktivitetsspårare som håller koll på hur mycket du rör dig och hur många kalorier du förbränner. Jawbone innehåller även en ”Smart tränare” som analyserar ditt rörelsemönster och tipsar om hur du på bästa sätt kan uppnå dina tränings-, sömn och hälsomål. Utöver alla de smarta funktionerna för hälsa och motion har Jawbone-armbandet även många andra inbyggda funktioner som smarta alarm som håller koll på din siesta och ser till att du på morgonen blir väkt när det är bäst för din sömnrytm och drömcykel.
Jawbone är regntät och batterierna håller i upp till två veckor vid normal användning.
 
Jawbone funderar med nyare smartphone som iPhone och Android.
 
Pris: 129,99 euro i Spanien.
Hemsida: http://jawbone.com/

 online-pebble
Pebble
Pebble är ett ”Smart-ur” som utöver att vara en vanlig klocka även kan användas för träningstracking som löpning, promenader, cykling, simning och för att hålla ett öga på ditt sömnmönster. Allt detta kan Pebble-klockan göra samtidigt som den också kan hålla ett öga på väderprognosen och visa inkommande textmeddelanden från SMS och sociala medier.
Pebble är vattentät ned till 50 meter och batteriet håller upp till en veckas användning.
 
Pebble går att använda med nyare smartphones som iPhone och Android och fungerar med ett hav av appar som kan hålla redan på din träning som t ex RunKeeper och Endomondo, som vi kommer till snart.
 
Pris: 129,99 euro i Europa.
Hemsida: https://getpebble.com/

 online-wahoo
Wahoo Pulsbälte
Wahoo är ett bälte som du placerar runt din bröstkorg, startar din favorit-app och börjar träna. Därefter håller Wahoo Pulsbälte koll på din puls under träningen och ger detaljerad information gällande din puls, hjärtrytm och hur du bäst styr träningen. Wahoo koppas ihop med din iPhone eller Android-telefon via Bluetooth och kan därefter användas ihop med träningsappar som RunKeeper, Endomondo och MapMyFitness.
 
Wahoo fungerar ihop med de nyaste smarthones från iPhone och Android samt iPad.
Pris: från 59,99 euro och uppåt.
Hemsida: http:// wahoofitness.com/

 online-garmin
Garmin Vivofit
Garmin Vivofit är ett träningsarmband som håller koll på dina steg, kalorier, distans och sömnmönster. Och så kan Vivofit tala om för dig när det är tid att röra på sig. Armbandet kan bäras dygnet runt då batteriet håller i upp till ett helt år och armbandet är vattentätt ned till 50 meters djup. Data från Vivofit synkroniseras med hjälp av Bluetooth till din smartphone eller en USB-dongle till datorn. Informationen från armbandet skickas därefter till din personliga sida på Garmin Connect, i browsern eller via en gratis-app till iOS och
 
Android.Vivofit fungerar med nyare smartphones som iPhone och Android.

Pris: 119,99 euro i Spanien.
Hemsida: https://www.garmin.com/


 
Motions- och sports-trackers
En sports-tracker är en app som håller koll på din motion (eller brist på det samma) genom att analysera all information från din mobiltelefon eller Smart Wear. Därefter räknar appen ut en översikt, statistik och diagram över dina joggingrundor, ger förslag på nya rutter och håller koll på hur träningen utvecklas.
Med en sports-tracker kan du bland annat hålla koll på dina träningsdistanser, se en översikt över viktnedgång och kaloriförbränning. För att komma igång med att få din egen personliga digitala träningshjälpreda behöver du bara en smartphone.
 
 online-runkeeper
RunKeeper
Bli en av de fler än 30 miljoner personer i världen som redan använder RunKeeper för att hålla koll på motion, kalorier och träningsövningar. Få koll på din dagliga träning och få all den motivation som du behöver för att nå dina mål med träningen.
RunKeeper kan användas för alla typer av distansträning men lämpar sig bäst till löpning. Appen kan registrera rutten och hastigheten som du springer med den så att du kan jämföra din nuvarande träning med tidigare. Med RunKeeper kan du bland annat beräkna ditt tempo på löpningen, promenaden, cykelturen, workouts och andra motionstyper som använder GPS:en på din smartphone. Appen kan också hitta nya och bättre löprundor åt dig.
När du är igång kan RunKeeper också ge dig auditiva uppdateringar och informerar dig om hur långt du har sprungit, ditt tempo, hur många kalorier du förbränt och mycket annan nyttig information som kan uppmuntra dig till att fortsätta träna.
RunKeeper kan också hjälpa dig med att skapa ett träningsprogram om du t ex drömmer om att springa en halv- eller helmaraton.
RunKeeper lägger stor vikt på den sociala delen och du kan dela din information med dina vänner på RunKeepers hemsida samt på Facebook och Twitter.
 
Finns för iPhone, Android och Windows Phone.
Pris: Gratis, men kan utvidgas till ett abonnemang med fler funktioner för ca 4 euro i månaden.
Hemsida: http://runkeeper.com/


 online-endomondo
Endomondo
Endomondo betyder ”en värld av endorfiner” och det är just det som Endomondo Sport Tracker bjuder in dig i medan du uppmuntras till fysiska aktiviteter. Endomondo gör det roligare att motionera samt hjälper dig med att hitta och bevara motivationen – oavsett om du joggar, cyklar, går, paddlar kajak, åker skateboard eller tränar någonting helt annat.
Du kan tracka dina rutter med GPS, hålla koll på din träningshistorik och dela dina träningspass med andra – allting med en motiverande app.
Endomondo kan hålla koll på i stort sett alla typer av distansbaserad träning samt ge dig en översikt över tider, hastigheter, distanser och antal förbrända kalorier m.m.
Anslut dig till gemenskapen av 25 miljoner andra människor till vilka du bland annat kan skicka röstmeddelanden när du tränar. Följ och kommentera vänners träning. Dina resultat kan naturligtvis även delas på Facebook och Google+.

Endomondo finns för Android, iPhone och Windows Phone.

Appen är gratis att använda men kan uppgraderas till en premiumversion för ett litet månadsbelopp, och med denna version är det sedan möjligt att skapa personliga träningsplaner, detaljerad statistik över kaloriförbränning och hur många kilometer du sprungit under året. Utöver det innehåller betalversionen även information om väder och så slipper du reklam.
Hemesida: www.endomondo.com


Motions- och sports-appar kan lätt integreras med andra populära träningsappar och Smart Wear som: MyFitnessPal, som håller koll på din kaloriförbränning, och sömncykelappar, som håller koll på ditt sömnmönster samt Smart Wear som: Jawbone Up, Gympace, Gym Hero, Pebble Smart Ur, Wahoo Pulsbälte, Garmin Vivopit och många fler.
Njut av en roligare och mer detaljerad träning!
Av Michael Andersen, michael@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.