Golf september 2015
Sommarhälsningar till alla Golfare i Solen!
 
Först har vi en hälsning från Ellen och Sigmund Kalsaas, Norge.
”Det har varit golf i Turkiet, Tunisien och Danmark efter avresan från Solkusten i februari. Vi har även hunnit med en skidtur. Senaste resan var 5 dagars golf i Karlstad med 900 deltagare. Nu fortsätter vi till Danmark med 10 dagar golf. Därefter lite vila innan det är dags för Solkusten och Golf i Solen igen!
 
Ytterligare en hälsning från Norge och Juul Arne Norum.
Trysil är nog mest känt som skidort med över 700 000 gästdygn varje vinter. Men denna plats har en pärla sommartid och det är Trysils golfbana. Här har vi spelat på den fantastiska 18-håls banan, i skogsterräng med utsikt över Trysils backar och centrum. Banan är designad av Jeremy Turner.
 
Golf i Solen har många vänner från Norge och även nästa hälsning kommer därifrån; Per skriver från sin vackra hemstad Bergen.
I dag regnar det efter en vecka med fint sommarväder. Själv har jag varit en vecka i Karlstad och spelat Femdagarsgolf i fantastiska ”soliga dagar” på bra och utmanande banor. Tänk att en gammal gubbe som jag, 80+, kom i final – totalt 4 plats! Det hjälper alltså att hålla svingen igång i Golf i Solen. Till Spanien reser jag i slutet av september. Vi ses!
 
Så en rapport från Rigmor och Jan, även de från Norge!
Våren var kall. Därför värdesätter vi Monica och Golf i Solen som gör det så trevligt för oss i Spanien, det är fantastiskt att delta på hennes turneringar. Annars golfar vi inte så mycket. Vi bor i skärgården under sommaren och i år har kräftfisket varit, vi fick en omgång med 26 och en annan med 22!
Nu glädjer vi oss till att återse er alla i Spanien i höst!
 
Från Sverige kommer en hälsning från Eva Å,
som säger att svensk sommar sällan är någon Golf i Solen. Under många rundor har det spelats med mössa, regnkläder och tjocka vindjackor. Banorna på den svenska sydkusten är i alla fall fantastiska och en fyra Skåne kan vara mer än en god snaps – nämligen en fyndig benämning samarbetet där medlemmar spelar fritt på fyra golfbanor. Trelleborg GK är en Seaside bana med flera vattenhinder och många hål går längs havet. Tegelberga GK är dess motsats, kuperad och mindre vatten, med roliga och spektakulära hål. Och man är rejält trött efter en runda. Vellinge GK och Söderslätt GK är fina utmanande banor ute på slätten. Den gemensamma nämnaren för dem är blåsten och trots kall vår så är alla i bra skick. Vi golfare är ett tåligt släkte och ser alltid, trots dåligt väder, fram emot nästa lyckosamma drive eller putt. I juli hade vi golfveckor, med tävlingar, varje dag på banorna i 4 Skåne. En annan populär tävling, också med startande hela dagen, är Rosa Panter på Flommens GK i Falsterbo. Lagen, som består av fyra damer, får en rosa boll och det gäller att den är med in efter rundan. Det lyckades vi med, efter 6 års försök.
Den 6:e augusti spelades en damtävling på Vellinge GK. Vann gjorde Mari Segerberg 41p följt av Eva Å 36p och Monica 33p. Dagen avslutades med bad, middag och boccia.
 
Finland bidrar också med en hälsning genom Carla och Jaakko
Sommaren har varit ganska våt i år men det vände tillslut. Dock hindrade inte vädret från golfspel, fastän handicapet stadigt klev uppåt. På Sarfvik Golf Club hål 18 fann vi fru snoklund (en orm) lättjefullt hoprullad i sommarens sällsynta solsken. Vår närvaro fick den att åter söka skydd i det närliggande vattenhindret.
 
Monica skickar en hälsning att hon inte hunnit med att spela så mycket golf,
hon har haft semester, men spelade i Araslöv den 16-17 augusti. Där blev det övernattning med Golf i Solen. De var 40 stycken som träffades och spelade innan spelet i Spanien drar igång den 13 september på Calanova.  
 
En sista hälsning om sommarspel utanför Spanien kommer från Sydkorea!  
Vi kommer upp på parkeringen och ser redan här varför greenfee är så hög att vi fick spara länge innan pengarna räckte till att beträda en av landets fantastiska banor. Vilken upplevelse! Banans layout och klubbhuset var enormt påkostat. Vackert samt med Spa-anläggning i omklädningsrummen med utsikt över 1:a och 18:e hålet. Då landet till 80 % består av fjäll blir banorna väldigt kuperade och svårspelade, och det är tur att man har caddie till att läsa greenerna, de är inte lätta. Buggy är ett måste för att orka slå. Kanske är det orsaken till att koreanska kvinnor närmaste utklassar övriga LPGA spelare. I Sverige och på Västkusten var det regn och åter regn. Första banan ut var Sveriges nya stjärnskott Marcus Kinhults hemmabana Skaftö GK – smal blåsig och utmanande. Därefter vgällde Dagsholm GK, som också bjuder på många utmaningar och det gällde att planera sitt spel, det räcker inte att slå långt. Bra är att man kan övernatta där så att man har lärt sig upplägget den andra dagen. Det går också att sova på Torreby slott och sedan spela på dess vackra Torreby GK parkbana. Sedan, på grund av mulet väder tog vi en tur till Strömstad GK, där det alltid är soligt, kanske för att det blåser bra. Sist men icke minst, Sand GK Jönköping, vi spelade i strålande sol med en stimp på 10. Så var det dags att hämta hem kantarellerna! Vilken härlig avslutning på Sverige semestern. Nu är det dags att börja jobba igen. Vi ses i höst med Golf i Solen! // Git
 
Kommande Golftävlingar
Datum    Dag    Teetime    Bana    Typ
Sep                
13    sön    9.00    Calanova    
14    mån    15.00    Santana    
20    sön    15.00    Mijas LL    
21    mån    14.10    Santana    
23    ons    9.50    Cabopino    
27    sön    11.00/14.00    Cerrado    eclectic lunch
28    mån    13.30    Santana    
30    ons    10.00    Parador    
Okt                
1    tor            
2    fre    11.18    Lauro    PP
4    sön    14.00    Mijas LL    
5    mån    13.50    Santana    
7    ons    9.56    Guadalhorce    PP
9    fre    14.00    La Noria    Kick off
11    sön    11.00/14.00    Cerrado    eclectic
12    mån    13.10    Santana    
13    tis    12.48    El Paraiso    PP 2 tee
14    ons    10.00    Parador    
16    fre    9.00 shot gun    Lauro 1-18    Kvinesdal
18    sön    13.40    Mijas LL    
19    mån    12.10    Santana    Bäst boll
     

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.