BodyTalk – klarhet i hjärnan – Del 3

BodyTalk – klarhet i hjärnan - Del 3

Dela

helst-bodytalk
Hjärnbarksbalansen är den mest fundamentala BodyTalk-tekniken och då den är så avgörande för klarheten i din hjärna och därmed också din kropps hälsa dedikerar jag ytterligare en artikel till ämnet. Denna månad tar hjärnbarksbalansen med oss till chockbehandling i samband med olyckor, men i lika hög grad behandling av människor som lever i ett konstant om än milt tillstånd av chock. Fler än du tror lever så!

 
Hjärnbarksbalansens effekt är så kraftig att den har lyckats bringa tillbaka komapatienter till verkligheten. Marci Hettich, som är BodyTalker i North Dakota, USA, använder tekniken på intensivavdelningen där hon arbetar som ergoterapeut. Av de tio första patienterna som hon använde denna enkla teknik på vaknade nio av dem upp samma dag eller dagen efter hon gjorde det. Det är anmärkningsvärt!
Vid t ex trafikolyckor är det inte ovanligt att se inblandade vandra omkring på olycksplatsen. Ur medicinsk synvinkel är deras kropp i chocktillstånd och då kan inte hjärnan styra allt så att kroppsfunktionerna fungerar optimalt. Om en person som varit inblandad i en trafikolycka har t ex inre blödningar träder kroppens egna reparationsmekanismer inte in och det kan då sluta med att personen förblöder. Om man däremot utför hjärnbarksbalansen kommer personen att tas ut ur chocktillståndet och hjärnan kommer att reagera och få kroppen att själv reagera på blödningarna, som kroppen kanske till och med kan stoppa helt – eller i alla fall vinna tillräckligt med tid så att personen hinner komma in till sjukhuset för behandling.
 
Det kroniska, milda chocktillståndet
En annan fördel med hjärnbarksbalansen är att den kan få människor som lever i ett milt, men samtidigt permanent chocktillstånd, ut på den andra sidan, så att de inte bara existerar i deras liv utan så att de faktiskt lever det. De symptom som jag oftast möter i min klinik har orsakats av vardagliga stressfaktorer såsom varkaktiga äktenskapliga problem, prestationsångest, ekonomiska svårigheter, ensamhet osv. och det visar sig som tomhet i ögonen, minnesförlust, koncentrationssvårigheter eller trötthet och smärta (ofta diagnostiserat som kronisk trötthet och fibromyalgi) – och även om personen klarar av att besvara vanliga frågor är hjärnan långt ifrån klar och skarp. Personen fungerar i vardagslivet men lever i ett tillstånd av semi-chock, som är kroppens sätt att hantera den emotionella smärtan. Man skulle kunna säga att motorn kör men att det inte sitter någon bakom ratten.
 
Klienter som kommer till mig i detta tillstånd lider ofta av kroniska virussjukdomar, infektioner och allergier för att kroppen är i chock och kan på grund av det inte fungera optimalt vilket bl.a. försvagar och förvirrar immunförsvaret, eller i västa fall sätter det ur spel helt och hållet. Ett exempel är en klient som lidigt något fruktansvärt av matallergier i sex år. Orsaken (visade sig under en BodyTalk-session) vara en obehandlad händelse (ett Aktivt Minne): klienten hade varit inblandad i en trafikolycka och fött sitt nu 6-åriga barn för tidigt som följd av olyckan. För att dämpa smärtan och rädslan över att förlora barnet gick kroppen in i ett milt men ihållande chocktillstånd som förvirrade hennes immunförsvar så mycket att det började överreagera på helt vanlig och normal ofarlig mat. Hade hon tagits ur chocktillståndet med en enkel hjärnbarksbalans direkt efter olyckan – eller efter förlossningen, som för övrigt gick bra, hade hon kanske aldrig utvecklat allergierna…
Hjärnbarksbalansen sätter igång kroppens egen läknings-/reparationsmekanism så att kroppen själv kan skapa ett angrepp på virus, bakterier etc. – precis som det är tänkt att vara. Ofta ser vi också en snabbare läkning när hjärnan blir klarare med hjälp av hjärnbarksbalansen.
 
Och sist men inte minst är hjärnbarksbalansen ett värdefullt redskap när man har med barn att göra. Så som världen ser ut idag stressas små människor i stor utsträckning av allt från moderna familjestrukturer, förhållanden i skolan eller på dagis, social press och förväntningar, miljö, tillsatser och gifter i mat och medicin – eller en kombination av alla dessa faktorer. Tänk om alla barn som lever i ett kroniskt tillstånd av semi-chock (ofta diagnostiserat som beteendesvårigheter, ADHD och liknande) kunde få en hjärnbarksbalans eller två om dagen…
 
Hjärnbarksbalansen är också effektiv vid akuta skador som t ex brännskador, stukningar och liknande då chocken omedelbart avtar och läkningen sätter igång. Men även vid akuta tillstånd som astma- eller migränanfall är effekten anmärkningsvärd. Hur hjärnbarksbalansen är en ovärderlig hjälp i ett första hjälpen-program ska vi titta på nästa gång.
 
Vill du beställa tid till en session eller få mer information om BodyTalk är du välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06, eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com. Här kan du välja mellan BodyTalk-artiklar om allt från hormonella obalanser, depressioner, utbrändhet och stress till ätstörningar, migrän, fibromyalgi, cancer, diabetes, ångest och immunförsvar.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.