Det är sommar och högsäsong för semester och resor

Det är sommar och högsäsong för semester och resor

Går resan till ett EU-land är det viktigt att ta med sig det blå EU-kortet i bagaget. Detta kort ger dig täckning till alla EU-länders allmänna sjukförsäkring. Dock är kortet begränsat till att täcka bara akut sjukdom. Det innebär att hemtransport inte ingår om du skulle behöver sjuktransport för att komma hem. I ett sådant fall kan du komplettera med en privat reseförsäkring. En privat reseförsäkring ska alltid tecknas innan resan påbörjas. Reser du utanför EU rekommenderas att du tecknar en privat reseförsäkring. Ta en noga titt på försäkringssumman. Reser du till länder i Latinamerika, USA och Kanada kan det löna sig att teckna en försäkring med obegränsad försäkringssumma.

Vidare tipsar vi om att vara försiktig med att berätta att du reser bort. Berätta det bara för personer som du verkligen litar på. Har du Facebook, Instagram m.m. är det en bra idé att inte offentliggöra din frånvaro på internet. Sociala medier har blivit en god informationskälla för kriminella organisationer samt lokala inbrottstjuvar.
De spanska bostadsförsäkringarna täcker inte dig personligen när du är ute och reser. Däremot täcker de ofta personliga ägodelar när de är i ett sommarhus, semesterlägenhet, hotellrum m.m.
Gällande smycken och armbandsur krävs det som regel en separat försäkring för dessa.
Även om det inte är möjligt att utvidga din spanska bostadsförsäkring med en reseförsäkring är det ändå en fördel att teckna en bostadsförsäkring i ett spanskt försäkringsbolag i stället för i ett försäkringsbolag som inte är registrerat i Spanien. De spanska bostadsförsäkringarna täcker det ansvar som man har mot andra, om man t ex bor i en lägenhet och bär skulden för att en granne drabbas av en vattenskada. De täcker även vid skada i bostaden orsakad av jordskalv eller översvämning. Detta är händelser som utländska försäkringar för egendom i Spanien normalt inte täcker. Många spanska försäkringsbolag har nuförtiden översatt försäkringspolicyn och försäkringsvillkoren till engelska.
Har du tecknat försäkringen genom Kaas & Kirkemann Försäkringsmäklare kan du även teckna ett årligt abonnemang på vår 24-timmars assistans. Det kostar 24,20 euro och kan användas vid både bil- och bostadsförsäkringar.
Hos oss på Kaas & Kirkemann kan du alltid få hjälp på ett skandinaviskt språk, om du plötsligt har en skada i din bostad eller din bil.
Tel. +34 952 47 83 83, www.kaaskirkemann.net

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.